Volledig scherm
Tom de Bonte haalt doeltreffend uit.

Vlijmscherpe volley en 'Zidane-achtige' actie De Bonte (video's)

KLOETINGE Tom de Bonte werd na het duel van Kloetinge met SHO (3-2 zege) gekroond tot Man van de Wedstrijd en dat was niet zomaar.


De aanvaller was als rechtsbuiten een belangrijke schakel in de ploeg van de Bevelandse eersteklasser en hielp zijn ploeg met een assist aan de zege. In de absolute slotfase speelde hij zichzelf vrij en legde hij terug op invaller Mark Schuit, die in een leeg doel binnentikte en de eindstand op 3-2 bepaalde.

,,De bal viel tussen de verdediger en mij in, maar ik kreeg de bal wat gelukkig mee'', reconstrueerde De Bonte na afloop. ,,Daarna kwam ik er met een Zidane-achtige actie langs. Er kwam nog een verdediger inglijden, maar dat was eigenlijk dom van hem, want met mijn lange benen kon ik hem makkelijk ontwijken.''

Vanaf de achterlijn was er in zijn ogen maar één ding mogelijk: de bal terugleggen op Schuit. ,,Gelukkig wonnen we deze wedstrijd daardoor nog.'' Want hij zette Kloetinge nog voor rust met een vlijmscherpe volley op 2-0, maar zag SHO tien minuten voor tijd langszij komen. ,,Daarom is dat moment na de 3-2 eigenlijk niet te beschrijven'', zei De Bonte.

Bekijk de goal en assist van De Bonte hieronder op de beelden van Joep Zoeteweij en lees maandag in de papieren editie van de PZC, digitaal of via Blendle het gehele verhaal over de wedstrijd Kloetinge - SHO.