Jonathan Constansia (blauw-wit), middenvelder van Hoek.
Volledig scherm
PREMIUM
Jonathan Constansia (blauw-wit), middenvelder van Hoek. © Orange Pictures

Vijf vragen en antwoorden over de herstart van Hoek en Goes

VLISSINGEN - De KNVB maakte donderdag bekend dat de competities in de tweede en derde divisie en de hoofdklassen normaal gezien niet meer worden uitgespeeld. De voetbalbond kiest, na een inventarisatie van de voorkeuren van de clubs, voor een opzet waarbij de divisies en klassen na de winterstop in tweeën worden gehakt. Voor de Zeeuwse derdedivisionisten Goes en Hoek is dat een keuze die gunstig uit kan pakken. Vijf vragen en antwoorden over de herstart van die competities.

 1. Misschien moet de KNVB eens over de schutting kijken
  PREMIUM

  Misschien moet de KNVB eens over de schutting kijken

  VLISSINGEN - Voor Goes kan de tweede corona-onderbreking van de voetbalcompetities zomaar gunstig uitpakken. In twee van de drie door de KNVB geschetste scenario’s vervallen immers de reeds gespeelde wedstrijden. Goes is in de derde divisie na vijf duels nog puntloos. Het derde scenario is bovendien het minst waarschijnlijke, want dat behelst dat de competitie volgend jaar tussen januari en juni in zijn geheel wordt uitgespeeld.
 2. Mededeling van Barendrecht verraste Yarick Dorst: ‘Heb er een vreemd gevoel aan overgehouden’

  Mededeling van Barend­recht verraste Yarick Dorst: ‘Heb er een vreemd gevoel aan overgehou­den’

  BRUINISSE - Yarick Dorst kreeg de afgelopen weken nogal wat appjes van ploeggenoten. ‘Wat is er aan de hand? Waarom heb je nog niet bijgetekend? Je blijft toch wel!?’ Ja, de middenvelder uit Bruinisse had best wel bij Barendrecht willen blijven, maar de club besliste anders. Eerst kreeg hij een verlaagd aanbod en terwijl hij nadacht over zijn voetbaltoekomst kwam ineens de mededeling dat zijn contract niet verlengd ging worden.
 1. Clinic in Oostburg: 'Jeugd mag gelukkig nog wel voetballen'
  Play

  Clinic in Oostburg: 'Jeugd mag gelukkig nog wel voetballen'

 2. 'Als een andere club zich had gemeld, was ik nooit gegaan.'
  Play

  'Als een andere club zich had gemeld, was ik nooit gegaan.'