Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Vierde klasse B zaterdag: Vosmeer troeft Cadzand af en pakt eerste zege

VLISSINGEN - Voor Vosmeer was het na zes wedstrijden eindelijk zo ver. Thuis tegen Cadzand werd met 3-1 gewonnen. Na een lange reeks van nederlagen in uitwedstrijden lukte het Waarde weer eens om een uitwedstrijd te winnen. In Sint-Maartendsijk werd er met 3-1 van Smerdiek gewonnen. SPS herstelde zich van de nederlaag van vorige week en won met 2-1 van WIK’57.

Smerdiek-Waarde 1-3: Na een sterk begin van Smerdiek nam Waarde het heft in handen. De ploeg van Edwin in de Weij groeide in de wedstrijd en liep uit naar 0-2 door treffers van Stefan Dijl en Zakaria Deraoui. Nadat Andres Vroegop de achterstand voor Smerdiek verkleinde, werd het spannend. Een rake vrije trap van invaller Ilowa Ekangamene betekende de eerste uitzege sinds lange tijd.

Smerdiek-Waarde 1-3 (0-1). Stefan Dijl 0-1, Zakaria Deraoui 0-2, Andreas Vroegop 1-2 en Ilowa Ekangamene 1-3.

SPS-WIK’57 2-1: WIK’57 had in het eerste bedrijf het beste van het spel en kreeg ook kansen. Na de rust waren de rollen omgedraaid en opende Kevin Uijl vanaf de strafschopstip de score. Door een fout en de snelle omschakeling van WIK’57 kon Camiel Kleppe voor 1-1 zorgen. Uit een perfecte counter werd het 2-1 door een treffer van Leonard Quist.

SPS-WIK’57 2-1 (0-0). Kevin Uijl 1-0 (strafschop), Camiel Kleppe 1-1 en Leonard Quist 2-1.

Wolfaartsdijk-Kwadendamme 2-1: Het was vooral een wedstrijd waarin beide ploegen keihard werkten. Het ging niet vanzelf. Tim Sandee zorgde voor de 1-0 van Wolfaartsdijk. Ietwat gelukkig kwam Kwadendamme langszij door een eigen doelpunt. Sandee zette zijn ploeg toch weer op voorsprong. Na twee rode kaarten voor de bezoekers, kreeg Wolfaartsdijk veel kansen op 3-1. Het bleef echter bij 2-1.

Wolfaartsdijk-Kwadendamme 2-1 (1-0). Tim Sandee 1-0 en 2-1 en Leon Tavenier 1-1 (eigen doelpunt).
Bijzonderheden: Stefan Spruit en Marco Bek van Kwadendamme krijgen rood (twee keer geel).

ZSC’62-Wemeldinge 2-1: In een gezapig potje slaagde Robin Provoost erin om weer een doelpunt te maken. Met een van richting veranderd schot zorgde Niels Kole voor de gelijkmaker. Uit het niets werd het 2-1. Een voorzet van Justin Vaane dwarrelde zo in de goal. In het tweede bedrijf raakte Wemeldinge nog de lat en dat was verder het enige noemenswaardige dat er nog gebeurde in Scharendijke.

ZSC’62-Wemeldinge 2-1 (2-1). Robin Provoost 1-0, Niels Kole 1-1 en Justin Vaane 2-1.

Hansweertse Boys-Stavenisse 1-4: Stavenisse boekte een zwaarbevochten zege. Elke wedstrijd is lastig voor de medekoploper, maar bij Hansweertse Boys liep Stavenisse op een gegeven moment makkelijk weg naar 0-4. De thuisploeg werd na de 0-1 van Daan Ponsteen wel gevaarlijk. Bij 0-4 redde Steven Fitsch de spreekwoordelijke eer voor puntloze hekkensluiter.

Hansweertse Boys-Stavenisse 1-4 (0-1). Daan Ponsteen 0-1, Lorenzo van Haaften 0-2, Rudy Ridderhof 0-3 en 0-4 en Steven Fitsch 1-4.

OFB-Apollo’69 0-4: De uitslag doet anders vermoeden, maar in het eerste bedrijf had Apollo’69 moeite met OFB. In Ooltgensplaat speelde de thuisploeg alleen maar de lange bal en daar had de formatie van Rohan de Geus het lastig mee. Totdat Damian Menheere de score opende. Twintig minuten voor tijd maakte Robbert-Jan van de Genuchten een einde aan de wedstrijd door voor 0-2 te zorgen. De koploper liep nog uit naar 0-4.

OFB-Apollo’69 0-4 (0-1). Damian Menheere 0-1, Robbert-Jan van de Genuchten 0-2, Peter Dekker 0-3 en Jean-Paul Harthoorn 0-4.

Vosmeer-Cadzand 3-1: De thuisploeg was vooral op de helft van de Zeeuws-Vlamingen te vinden. Vosmeer kwam dankzij een schot van Karel van Zanten op 1-0. In het tweede bedrijf deed Cadzand goed mee. Toch werd het 2-0. Geheel terecht kwam Cadzand terug in de wedstrijd door een doelpunt van Sebastiaan van Holland. Thijs van Zanten besliste de wedstrijd door de 3-1 te maken. Voor Vosmeer betekent dit de eerste zege van het seizoen.

Vosmeer-Cadzand 3-1 (1-0). Karel van Zanten 1-0, Joshua van Willigen 2-0, Sebastiaan van Holland 2-1 en Thijs van Zanten 3-1.