Volledig scherm

Vierde klasse A zaterdag: DwO’15 pakt eerste punt van het seizoen

VLISSINGEN - In de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal staan na de eerste zes speelronden zes ploegen op vier punten van elkaar. Koploper Noormannen speelde opnieuw gelijk tegen een ploeg met nul punten en Bevelanders kwam niet verder dan een 1-1-gelijkspel bij Heinkenszand. FC de Westhoek sluit het linkerrijtje af na een knappe 5-0-winst bij Zeeland Sport.

Zeeland Sport-FC de Westhoek 0-5: Het nog ongeslagen Zeeland Sport kwam er niet aan te pas tegen een slim spelend FC de Westhoek. Deze equipe van trainer Steven Seedo liet de thuisploeg niet in het ritme komen. Zeeland Sport had moeite met de fysieke tegenstand. De bezoekers liepen na rust weg van 0-2 naar een 0-5-eindstand.

Zeeland Sport-FC de Westhoek 0-5 (0-2). Mark de Feijter 0-1, Dennis Schuitemaker 0-2, David van der Neut 0-3 en 0-5 en Delano Westerink 0-4.
Bijzonderheden: Kevin Verboom stopt strafschop van Zeki Mayo (Zeeland Sport).

Nieuwland-Veere 0-2: De bezoekers hadden een overwicht en snel na rust opende Michael Strenk de score. Nieuwland kreeg een grote kans op 1-1. De thuisploeg probeerde wel wat te forceren, maar na de 0-2 van Robin de Rijke was de wedstrijd gespeeld.

Nieuwland-Veere 0-2 (0-0). Michael Strenk 0-1 en Robin de Rijke 0-2.

De Noormannen-DwO’15 1-1: Voor de tweede week op rij liet Noormannen punten liggen tegen een nog puntloze ploeg. De ploeg uit Westkapelle kon geen vuist maken. DwO’15 kwam op 0-1 door een treffer van John Sommeijer. Noormannen werd toen de bovenliggende partij, maar miste de overtuiging. Het werd uiteindelijk 1-1, doordat Mark Minderhoud uit een corner raak kopte.

De Noormannen-DwO’15 1-1 (0-0). John Sommeijer 0-1 en Mark Minderhoud 1-1.

Heinkenszand-Bevelanders 1-1: De wedstrijd kende weinig interessante momenten. Het enige schot op doel van Heinkenszand was meteen raak. Jur van de Berg gaf de bal een zwabber mee en zijn vrije trap betekende een 1-0-voorsprong. Aan de andere kant prikte ook Bart de Bruine raak uit een vrije trap. Bevelanders creëerde weinig en Heinkenszand wilde niet. ''Als je mee wilt doen om promotie, moet je wedstrijden als deze wel winnen. Het was een waardeloze pot zaterdag’’, aldus Huseyin Dogan van Bevelanders.

Heinkenszand-Bevelanders 1-1 (1-1). Jur van de Berg 1-0 en Bart de Bruine 1-1

Hoedekenskerke-Domburg 2-1: Voor Hoedekenskerke was het een moeizame wedstrijd. Het voetbal was matig en het duel kende vooral veel strijd. Dankzij een schot van de penaltystip opende Emiel Almekinders de score. Voor rust zette Maurice Bernard de 1-1 op het scorebord. In de tweede helft die heen en weer ging, lukte het Martijn Rijk om de 2-1 te maken, dankzij een blunder van de Domburg-goalie. Domburg zette nog wel aan, maar dit leverde geen kansen meer op. ''We gaan voor de periodetitel. Het ging moeizaam, maar we winnen weer’’, aldus speler Gerard Verkuil van Hoedekenskerke.

Hoedekenskerke-Domburg 2-1 (1-1). Emiel Almekinders 1-0, Maurice Bernard 1-1 en Martijn Rijk 2-1.

Spui-MZVC 2-5: In een tijdsbestek van zes minuten ging de score van 0-0 naar 0-3. Drie blunders van de Zeeuws-Vlaamse ploeg werden afgestraft door de Middelburgse formatie. Op slag van rust kwam Spui dichterbij door een treffer van Lennart Verhelst en was er toch de hoop op meer. Echter na de 1-4 van Thijs Remeijn geloofde Spui het wel. Patrick Joossens maakte ook nog zijn derde treffer van de middag.

Spui-MZVC 2-5 (1-3). Patrick Joossens 0-1, 0-2 en 2-5, Ainsley Jansen 0-3, Lennart Verhelst 1-3, Thijs Remeijn 1-4 en Arjan le Feber 2-4.