Volledig scherm
De 3-2 van Ruben de Jager (rechts) kwam zaterdag te laat. © Camile Schelstraete

Vervelende middag levert Hoek de eerste nederlaag op

DERDE DIVISIESASSENHEIM – De eerste competitienederlaag in de derde divisie van Hoek is een feit. Na drie zeges op rij, waarvan de laatste een klinkende 6-1-zege op de amateurs van Ajax, werd er zaterdag verloren op bezoek bij Ter Leede. In Sassenheim wonnen de Zuid-Hollanders met 3-2.

Door de ruime zege op Ajax ging Hoek met veel zelfvertrouwen naar Sassenheim. Eenmaal begonnen kregen de Zeeuwen ook de eerste kans. Jonathan Constansia kon bijna profiteren van slecht ingrijpen in de Ter Leede-verdediging, maar zijn inzet dwarrelde net over. Vijf minuten later sloeg de thuisclub toe. Dirk Hoekstra dook op voor het doel van Hoek en maakte de 1-0.

Na weer twee kansen voor Hoek – Rik Impens en Constansia kregen de bal er niet in – werden de problemen steeds groter voor de bezoekers uit Zeeuws-Vlaanderen. Een minuut na de gemiste kopkans van Constansia maakte Robert Steemers de 2-0 en nog binnen het halfuur bracht Omar Limon de 3-0 op het scorebord.

Tien minuten voor de rust kreeg Hoek wel de eerste reddingsboei toegereikt. Erwin Franse werd gevloerd in het strafschopgebied en kreeg een strafschop. Rik Impens, tegen Ajax goed voor drie goals, ging achter de bal staan en maakte de 3-1. Gezien de kansenverhouding geen onmogelijke achterstand voor de bezoekers uit Zeeland.

Maar de schade bleek niet meer te repareren. Onder andere met de debuterende spits Robin Nelis binnen de lijnen lukte het Hoek na de pauze niet de achterstand ongedaan te maken. Bovendien raakte het Gert-Jan van Leiden kwijt met een op het oog vervelende blessure. De 3-2 van Ruben de Jager in blessuretijd was slechts voor de statistieken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bijna perfect duel voor Ruben de Jager
    PREMIUM

    Bijna perfect duel voor Ruben de Jager

    BARENDRECHT - De afgelopen weken zwierf Ruben de Jager bij Hoek door het elftal. Tegen VVSB acteerde hij na rust als een veredelde rechtsback, vorige week begon hij tegen Dovo als linksbuiten. In Barendrecht mocht de aanvaller zaterdag weer eens als ‘nummer 9’ starten en liet hij zien dat Lieven Gevaert hem daar de komende tijd ook moet laten staan. Met twee assists en een goal was De Jager belangrijk voor Hoek, dat de drie punten na iets meer dan een kwartier spelen al op zak had.