Volledig scherm
logo VV Goes © Rudy Boogert

Vertrokken voorzitter Jos Smits: ‘Waarom kan er nooit rust blijven bij Goes?’

GOES - Leugens, tegengewerkt worden en bemoeienissen zorgden ervoor dat Jos Smits besloot op te stappen als voorzitter van voetbalvereniging Goes. Na anderhalf jaar legde de voorman zijn taken neer. ,,Ik ben de strijd aangegaan, maar heb deze verloren”, treurt de Wemeldingenaar.

Smits zette naar eigen zeggen in op samenwerking. ,,Ik ging altijd met plezier naar Goes toe. Maar als je telkens wordt tegengewerkt, houdt het op. Waar is een voorzitter dan goed voor? Degenen met het meeste commentaar zag je nooit bij uitwedstrijden of bij wedstrijden van het zaterdagteam. Sommige mensen vinden zichzelf belangrijker dan de club.”

De voormalig voorman van de vereniging en van de sponsorstichting weigert man en paard te noemen. ,,Ik wil niemand beschadigen. Goes betekent best veel voor me. Het is een kleine en tevens hele mooie club. Tachtig tot negentig procent van de vrijwilligers is uniek.”

Desondanks zag hij geen reden om zijn taken voort te zetten. ,,Iedereen heeft een functie, maar sommige mensen bemoeien zich overal mee. Van genotuleerde beslissingen werd achteraf gezegd dat het verkeerd opgeschreven was. Van iemand die liegt, kun je niet winnen.”

Toekomst

Smits wenst de vereniging alle goeds toe, maar maakt zich tegelijkertijd zorgen over de toekomst van de club. ,,Goes moet blij zijn dat het derde divisie speelt. Naar de tweede divisie gaan kan niet, al zou het sportief gezien natuurlijk geweldig zijn. Daar is Zeeland te klein voor. We vissen met drie clubs in dezelfde vijver.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement