Volledig scherm
PREMIUM
Youssef El Badey (derde van rechts) vertrekt na dit seizoen bij Groene Ster Vlissingen. Vanavond hervat hij met zijn ploeg de competitie in de eredivisie, met een uitwedstrijd tegen Tigers Roermond. © Lex De Meester

Vertrekkende coach El Badey wil bij Groene Ster Vlissingen echt iets achterlaten

VLISSINGEN - Hoewel de samenwerking tussen Groene Ster Vlissingen en Youssef El Badey van beide kanten prima bevalt, blijft deze beperkt tot één seizoen. De coach uit Tilburg heeft het naar z’n zin bij de Walcherse zaalvoetbalclub, maar privéomstandigheden nopen hem volgend seizoen dichter bij huis werkzaam te zijn. ,,Ik probeer iets achter te laten bij deze club’’, zegt El Badey.

‘El Professore’, zoals zijn bijnaam luidt, kwam afgelopen zomer binnen bij Groene Ster, als opvolger van Samir Yaaqobi. ,,Natuurlijk was het de intentie om langer dan één jaar met elkaar door te gaan’’, zegt El Badey. ,,Maar de reisafstand is een probleem voor mij. Dat, in combinatie met de privéomstandigheden, heeft me doen besluiten om aan het eind van dit seizoen te vertrekken.’’ Volgend seizoen is hij coach van ZVG/Cagemax in Gorinchem. ,,Dat is maar een half uurtje rijden’’, aldus El Badey.