Verrassende spits Rik Impens knalt Hoek ruim langs Ajax

video / DERDE DIVISIEHOEK – In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen vermaakte Hoek het publiek met een doelpuntrijke overwinning. Na de twee minimale zeges op FC Lisse (1-0) en Odin’59 (0-1) was de ploeg van Lieven Gevaert op eigen veld met 6-1 te sterk voor Ajax. Na drie wedstrijden heeft Hoek daardoor in de derde divisie zaterdag nog altijd de maximale score.

Tegen de Amsterdammers liet Hoek zien dat het ook ijzersterk kan voetballen vanuit de omschakeling. Als de ploeg zelf de bal heeft valt er bij Hoek nog wel wat aan het spel te schaven, maar de counter als voornaamste wapen hanteren gaat de formatie prima af. Gevaert heeft nu ook gezien dat hij met deze selectie alle kanten op kan, zowel qua formatie als qua systeem.

Zaterdagmiddag koos hij er bijvoorbeeld voor om zowel Ruben de Jager als de nieuwe centrumspits Robin Nelis op de bank te laten beginnen. Rik Impens, toch vooral een nummer 10, begon daardoor in de punt van de aanval. Het pakte prima uit, omdat Ajax achterin kwetsbaar was en nauwelijks een antwoord wist te vinden op de beweeglijkheid en variatie voorin bij Hoek.

Volledig scherm
Rik Impens (links), zaterdag goed voor drie goals, test de kwaliteit van het tenue van Ajacied Kenneth Misa-Danso. © Camile Schelstraete

Hoek opende sterk, stond door goals van Reguillo Vandepitte en Impens na zeventien minuten al met 2-0 voor en verzuimde daarna om ook een derde doelpunt te maken. Na een half uur raakte de ploeg de grip kwijt en begon Ajax aan te dringen. Doelman Jordi de Jonghe hield zijn ploeg in die fase op de been. In de tweede helft probeerden de Amsterdammers opnieuw om de aansluitingstreffer te maken, maar was het Hoek dat als eerste toesloeg. Ruben de Jager, ingevallen voor Francis Kabwe Manengela, gaf na een sterke actie de assist bij de 3-0 van Impens.

Kort nadat Roycel James linksback Karim Bannani was komen vervangen, scoorde Hoek voor de vierde keer. De Jager vond Impens, zijn voorzet werd binnengeschoten door Erwin Franse (4-0). Meteen vanaf de aftrap kwam Ajax via Kenneth Misa-Danso op 4-1 – de eerste tegentreffer voor Hoek van dit seizoen – maar daarna nam Hoek het heft weer in handen. Franse kopte de 5-1 binnen, De Jager miste een strafschop, maar herstelde zijn fout door aan de basis te staan van de 6-1. De inzet van de aanvaller werd gestopt, Impens was er als de kippen bij om zijn derde van de middag te maken: 6-1.

Hoek-Ajax 6-1 (2-0). 8. Reguillo Vandepitte 1-0, 17. Rik Impens 2-0, 66. Rik Impens 3-0, 70. Erwin Franse 4-0, 71. Kenneth Misa-Danso 4-1, 76. Erwin Franse 5-1, 84. Rik Impens 6-1. Scheidsrechter: J.J.M. Vries (Bunde). Aantal toeschouwers: 700.

Hoek: Jordi de Jonghe; Fabian Wilson, Gert-Jan van Leiden, Alexander Embrechts, Karim Bannani (69. Roycel James); Steven Smulder, Reguillo Vandepitte, Jonathan Constansia (76. Sven Mbikulu); Erwin Franse, Rik Impens en Francis Kabwe Manengela (59. Ruben de Jager).

Ajax: Stephan Veenboer; Mitchel Bormann, Toer Bouwman, Marijn Sterk, Jake Wollgarten; Glenn van Zoolingen, Kenneth Misa-Danso (78. Jack van Moerkerk), Romano de Jonge; Ricardo Fransberg, Tristan Buis (57. Ralph Jurka) en Illias Boudouni (82. Timo van Roemburg).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement