Volledig scherm
Thomas de Rijke, hier na zijn doelpunt tegen Herleving Sinaai, was ook tegen Barendrecht trefzeker. © Paul ten Hacken

Verdienstelijk gelijkspel voor Vlissingen tegen Barendrecht

BRUINISSE - Zondag-eersteklasser VC Vlissingen speelde dinsdagavond in Bruinisse een oefenwedstrijd tegen Barendrecht. Het duel met de naar de derde divisie gedegradeerde ploeg van trainer Jack van den Berg duurde slechts 86 minuten en eindigde op het veld van Bruse Boys in 1-1.

De ploeg van trainer Kevin Hollander kwam na drie minuten al op achterstand door een treffer van Qjell Krolis (0-1). Vlissingen kreeg vervolgens voldoende mogelijkheden om langszij te komen, maar faalde in de afwerking. Kort nadat Yarick Dorst, de middenvelder uit Bruinisse, namens Barendrecht de lat had geraakt, wist Vlissingen toch op gelijke hoogte te komen. Na een verre inworp zorgde Thomas de Rijke in de 71ste minuut voor de 1-1.

In de slotfase speelden beide elftallen bijna in het donker, omdat op het hoofdveld van Bruse Boys geen verlichting staat en het duel om 20.00 uur was begonnen. Gescoord werd er niet meer en de scheidsrechter besloot na 86 minuten om af te fluiten. Vlissingen boekte daarmee een verdienstelijk gelijkspel tegen de Zuid-Hollandse formatie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Istvan Bakx heeft op zijn 33ste toch nog een mooi avontuur te pakken
  PREMIUM

  Istvan Bakx heeft op zijn 33ste toch nog een mooi avontuur te pakken

  DEN BOSCH - Een week geleden vertelde Istvan Bakx over zijn eerste weken bij Spakenburg, de club waar hij dit seizoen eigenlijk zou gaan voetballen. ,,Alleen als er nog iets moois en leuks op mijn pad komt, kan dat nog veranderen’’, zei hij toen met een knipoog. De contacten met Ajax Cape Town waren toen al gelegd, maar lange tijd leek een overgang naar Zuid-Afrika er niet in te zitten. Tot hij zondag werd gebeld en het licht alsnog op groen ging.
 2. Belg Gevaert (42) is nieuwe trainer van Hoek; Destorme stopt per direct

  Belg Gevaert (42) is nieuwe trainer van Hoek; Destorme stopt per direct

  HOEK - Lieven Gevaert wordt de nieuwe trainer van HSV Hoek. De 42-jarige Belg is de opvolger van zijn landgenoot Hugo Vandenheede, die ruim twee weken geleden plotseling opstapte bij de derdedivisionist. Gevaert zat sinds begin mei zonder club, nadat hij was ontslagen bij fusielclub Mandel United. Twee weken geleden was Gevaert toeschouwer bij het oefenduel tussen Hoek en FC Knokke, zaterdag zag hij het bekerduel met SV TOP.