Volledig scherm

VC Vlissingen hard onderuit in en tegen Nuenen

NUENEN - Het had de middag moeten worden waarop VC Vlissingen aansluiting zou krijgen bij de koplopers. Maar het werd een middag om snel te vergeten, want de ploeg ging op het veld van titelkandidaat Nuenen hard onderuit. Na een 2-0-achterstand bij rust verloor de Walcherse hoofdklasser met 5-0.

Nadat Yevghenny Marceli en Jamey Raas voor rust trefzeker waren geweest en Vlissingen tegen een 2-0-achterstand aankeek, besloot Pennings een dubbele wissel toe te passen. Raymond Wolff en de debuterende Menancio Weeda losten Saïd Bouzambou en Quincy Gooding af en Vlissingen kwam sterk uit de kleedkamer. Binnen twee minuten mocht Khalid El Hattach alleen op doelman Danilo Verus afgaan, maar de middenvelder zag zijn inzet gekeerd worden. Kort daarna sloeg Nuenen via Dennis van de Reek wel toe (prachtige stift, 3-0) en was het duel gespeeld. De thuisploeg bouwde de voorsprong daarna nog verder uit via Jamey Raas en Youri Sijbers (5-0), waarbij Vlissingen machteloos toekeek.

,,We maakten de 2-1 niet en daarna viel meteen de 3-0'', zei een teleurgestelde Pennings. ,,Toen was het meteen klaar. We waren vandaag heel slordig. Helaas zitten zulke wedstrijden er een keer tussen. Volgende week moeten we in de bekerwedstrijd tegen Gilze de draad weer oppakken en daarna krijgen we Quick thuis.''
Die ploeg won zondag met 3-0 van Blauw Geel'38, dat de koppositie nu moet delen met Nuenen. Quick heeft drie punten minder, Vlissingen volgt de twee koplopers op een achterstand van zes punten.

Lees maandag meer over VC Vlissingen in de PZC, de digitale krant of op Blendle