Volledig scherm
PREMIUM
De aanvoerders Auke Bovenberg (links) en Dig Besuijen treffen elkaar zaterdag in Tholen. © Leo Adriaansen/Lex de Meester

Vaste gast versus grijze muis

VLISSINGEN - In de eerste ronde van de nacompetitie nemen Tholense Boys en VCK het tegen elkaar op. In Tholen zijn de Havenfeesten in volle gang. Het 70-jarige VCK kijkt uit naar het jubileumfeest. Wie juicht er zaterdagmiddag in Tholen? Zeven vragen aan de beide aanvoerders, Auke Bovenberg (Tholense Boys) en Dig Besuijen (VCK).

Heb je voor of tijdens het seizoen nog rekening gehouden met het kampioenschap?

Auke Bovenberg, Tholense Boys: Vorig seizoen waren we dichtbij de titel. Later ook de finale van de nacompetitie. Logisch dat het kampioenschap bij de start van het nieuwe seizoen dan door je hoofd speelt. We kwamen er al snel achter dat het een lastig verhaal zou worden. Krabbendijke pakte zoveel punten en wij lieten steken vallen. Eigenlijk is de titel het hele seizoen uit beeld geweest.’’

Dig Besuijen, VCK: We speelden ons vorig jaar pas op de laatste dag veilig. Dan wil je er vooral een leuk seizoen van maken, zonder al teveel zorgen. Pas na de winterstop groeide bij ons het besef dat er misschien een periodetitel te halen was. Uiteindelijk nemen we de periode over van Yerseke, de kampioen. Geen prijs, wel de beloning voor een goed seizoen.

Hoe belangrijk is promoveren voor jou en de club?

Auke Bovenberg, Tholense Boys: We hebben er twee jaar op rij net naast gegrepen. Natuurlijk wil je dan heel graag promoveren. We hebben ook een jonge groep die er aan toe is om zich te meten op een hoger niveau. Mooi ook dat we Dave den Boef gehouden hebben. Zo’n jongen doet dat niet voor niks. Ook hem gun je die stap omhoog. We zijn er met z’n allen aan toe. Tegelijkertijd weet je dat het lastig wordt, met acht ploegen die vechten voor één plekje.

Dig Besuijen, VCK: Persoonlijk zou ik het leuk vinden om die stap te zetten. We hebben ook een jonge groep die kan doorgroeien. Met mijn 25 jaar hoor ik bij de routiniers. Aan de andere kant: nog een jaartje bovenin meedraaien in de derde klasse zou voor ons ook niet verkeerd zijn.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement