Volledig scherm
Gert-Jan van Leiden als van ADO'20. Rechts Lionel Fitsch (in blauw tenue) in actie voor Barendrecht. © Wouter Dill / Proshots

Van Leiden en Fitsch keren terug bij Hoek

HOEK - Hoek heeft voor volgend seizoen twee bekende gezichten vastgelegd. De centrale verdedigers Gert-Jan van Leiden en Lionel Fitsch keren deze zomer terug bij de zaterdag-hoofdklasser. Van Leiden komt over van ADO’20, de nummer vier van de derde divisie zondag. Fitsch vertrok afgelopen zomer bij de Zeeuws-Vlaamse club maar houdt het na één seizoen voor gezien bij tweededivisionist Barendrecht.

Het plan van de technische commissie en de nieuwe trainer Dennis de Nooijer om een selectie met een overwegend Zeeuws gezicht samen te stellen krijgt zo langzaamaan vorm. Met Giovanni Siereveld, die komend seizoen de assistent wordt van De Nooijer, werd vorige week al een trainer vastgelegd die de club van binnen en buiten kent. Van de huidige selectie liggen doelman Jordi de Jonghe en aanvoerder Reguillo Vandepitte al langer vast. Rik Impens heeft nu ook toegezegd en Thomas van Renterghem lijkt ook langer te blijven. Hoek hoopt snel tot een akkoord hoopt te komen met Fabian Wilson.

Gert-Jan van Leiden vertrok in de zomer van 2015 bij Hoek, nadat de club uit de topklasse was gedegradeerd. Zijn laatste wedstrijd in het shirt van de hoofdklasser was de verloren finale van de landelijke beker, thuis tegen IJsselmeervogels. De uit Middelburg afkomstige Van Leiden studeerde destijds al in Amsterdam en koos daarom voor ADO’20 uit Heemskerk. Met die ploeg promoveerde hij vorig seizoen naar de derde divisie. Daarin was hij dit seizoen, als centrale verdediger, al goed voor negen doelpunten.

Van Leiden, die tussen 2013 en 2015 al twee seizoenen bij Hoek speelde, had in eerste instantie aangegeven bij ADO’20 te blijven. Donderdagavond lichtte hij trainer Raymond Bronkhorst en twee medespelers in over zijn verhuizing naar Zeeland. ,,Ze begrepen het wel’’, zegt Van Leiden. ,,Ik heb aangegeven dat ik meer tijd aan onder meer Skills & Control wil besteden.’’ Die voetbalschool richtte hij ruim drie jaar geleden samen met onder anderen Reguillo Vandepitte en Giovanni Siereveld op. Van Leiden: ,,We krijgen het steeds drukker en zijn met allerlei plannen bezig. Als ik weer in Zeeland woon, kan ik meer inbreng hebben.’’

Van Leiden speelde bij Hoek twee jaar samen met Lionel Fitsch, die tussen 2011 en 2017 in totaal zes seizoenen voor de hoofdklasser speelde. Bij Barendrecht liep hij in oktober een blessure aan zijn scheenbeen op. Half december maakte Fitsch zijn rentree in het tweede elftal, maar na de winterstop raakte hij opnieuw geblesseerd. Zijn laatste duel in de hoofdmacht dateert van 21 oktober. Met de komst van het ervaren tweetal hoopt Hoek meer spelers over de streep te kunnen trekken.

Met meerdere leden van de huidige selectie is al gesproken, maar een aantal spelers wil eerst even afwachten hoe de spelersgroep er in grote lijnen uit komt te zien. Birgen Martens (Sint-Denijs Sport) en Aaron Verwilligen (Temse) hebben hun vertrek al aangekondigd, aanvaller Bram Leroy lijkt hun voorbeeld te volgen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement