Volledig scherm
Marco Groeneveld (links) en Alexander van Keulen. © CTV Voetbal

Van Keulen zorgt voor gelijkmaker tegen Groeneveld

RUDESTATSDe twee meest ervaren Zeeuwse trainers uit de tweede klasse van het zaterdagvoetbal stonden zaterdag tegenover elkaar: Alexander van Keulen vs Marco Groeneveld. In zijn 279ste duel in de tweede klasse was Van Keulen met Yerseke het Bruse Boys de baas van Groeneveld, die zijn 185ste wedstrijd langs de lijn stond op dit niveau.

Van Keulen is bij Yerseke inmiddels al aan zijn zevende zaterdag-tweedeklasser bezig. Hij stond eerder in deze klasse aan het roer bij Bruse Boys, Kapelle, Serooskerke, SSV’65, Terneuzense Boys en MZC’11. Zijn tegenstrever van zaterdag Groeneveld is ‘pas’ aan zijn derde club op dit nivau bezig, na Arnemuiden en SSV’65.

De ontmoeting van zaterdag was de twaalfde keer dat ze tegenover elkaar stonden met hun ploeg. De 4-1-zege van Van Keulens Yerseke betekende de gelijkmaker. Ze hebben nu allebei vier keer gewonnen en de overige vier duels eindigden onbeslist. Alleen het doelsaldo zorgt voor enig licht tussen de twee: 21-20 in het voordeel van Groeneveld.

Overigens hadden tien van die twaalf duels plaats in de tweede klasse. Alleen in het seizoen 2004/2005 speelden ze ‘op vreemde bodem’ tegen elkaar. In de derde klasse van het zondagvoetbal won Groeneveld twee keer met Goes van Van Keulens RCS. Beide hebben op zaterdag overigens nog nooit in de derde klasse een club onder hun hoede gehad.

Cees Houtepen coacht zaterdag bij FC Axel zijn 100ste wedstrijd in de tweede klasse E. De tegenstander is één van zijn vorige clubs, Oostkapelle.

Volledig scherm
© Rudy Boogert
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Oei, oei, wat hebben we nu weer gedaan? Groede leeft in ongeloof
    PREMIUM

    Oei, oei, wat hebben we nu weer gedaan? Groede leeft in ongeloof

    GROEDE - Maandag 10 juni 2019, tegen half vijf ’s middags. De laatste minuut van de reguliere speeltijd loopt in Sprundel, de regen maakt het veld nat en glad en de voorzet vanaf de rechterflank lijkt in eerste instantie niets op te leveren. Maar viavia valt de bal ineens voor de voet van invaller Nick van Belois, die alsnog de 2-2 binnen schiet. ,,Ik stond naast mijn broer Bart toen we die 2-2 maakten’’, vertelt Arno van den Hemel. ,,Hij keek me aan en zei: wat zijn we aan het doen?!’’