Jan Paul van Hecke (links) in duel met Thomas Ouwejan van AZ.
Volledig scherm
Jan Paul van Hecke (links) in duel met Thomas Ouwejan van AZ. © ANP Sport

Van Hecke en Azzagari stunten met NAC ook bij AZ en zijn halvefinalist

KNVB-BekerALKMAAR - De Zeeuwse voetballers Jan Paul van Hecke en Yassine Azzagari hebben zich met NAC Breda verrassend geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de KNVB-beker. De Brabanders wonnen woensdagavond met 1-3 bij AZ.

Arnemuidenaar Van Hecke (19) begon op bezoek bij AZ in de basis bij de formatie uit Breda, Goesenaar Azzagari (18) begon op de bank en viel kort voor tijd in. Vanaf de zijlijn zag hij hoe Mounir El Allouchi de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie tien minuten voor rust op voorsprong bracht tegen de nummer twee van de eredivisie.

De bezoekers zochten zo met een verrassende voorsprong de kleedkamer op voor de rust en breidden de marge na de pauze zelfs uit. Robin Schouten maakte er in de zestigste minuut 0-2 van. De prachtige gelijkmaker van Oussama Idrissi (65ste minuut) mocht de pret niet drukken voor de bezoekers uit Breda. Want via invaller Javier Noblejas werd het zelfs 1-3 in Alkmaar.

Zo zorgden Van Hecke en Azzagari opnieuw voor een gigantische stunt in het toernooi om de KNVB-beker. Een ronde eerder werd PSV namelijk al met 2-0 uit het toernooi gekegeld. In de volgende ronde wacht mogelijk wéér een topclub. NAC speelt dan uit tegen de winnaar van Heerenveen-Feyenoord (donderdag).

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’