Volledig scherm
Jan Paul van Hecke (midden) viert de 2-0 van Arno Verschueren (links). © BSR Agency

Van Hecke en Azzagari pakken welkome zege met NAC

BREDA - Jan Paul van Hecke en invaller Yassine Azzagari boekten vrijdagavond een welkome overwinning met NAC Breda. Het tweede duel onder leiding van interim-trainer Willem Weijs - vorige week kwam NAC bij Helmond Sport niet verder dan 0-0 - leverde tegen Jong AZ een 3-1-zege op. Daardoor steeg NAC naar de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Net als tegen Helmond Sport had Arnemuidenaar Van Hecke een basisplaats en maakte hij de 90 minuten vol. In het hart van de verdediging vormde hij een duo met de Spanjaard Roger Riera. Van Hecke kreeg tien minuten voor rust geel. Halverwege het duel tegen de Alkmaarse beloften stond het nog 0-0. Arno Verschueren wees NAC vervolgens de weg.

De Belg opende de score na 57 minuten en maakte er nog geen tien minuten later ook 2-0 van. Willem Weijs bracht daarna Yassine Azzagari in, die voor de winterstop lange tijd buitenspel stond met een blessure. De jonge middenvelder (18) uit Goes kwam na 67 minuten binnen de lijnen en nog geen vijf minuten later zorgde Huseyin Dogan voor 3-0. In de slotfase scoorde Jong AZ nog tegen via Joerie Church.

De derby tussen FC Eindhoven en Helmond Sport, de ploeg van verdediger Daan Klomp, werd in de tweede helft na 75 minuten stilgelegd. FC Eindhoven leidde met 2-0, toen boze aanhangers van Helmond Sport de confrontatie probeerden te zoeken met supporters van de thuisclub. Na een afkoelperiode van een kwartier werd het duel hervat en werd er niet meer gescoord. De uit Wissenkerke afkomstige Klomp, door NAC Breda verhuurd aan Helmond Sport, begon in de basis en speelde de hele wedstrijd.

  1. Flinke straffen voor Vlissingen-duo: Ben Sellam meer dan een jaar aan de kant, Roemeratoe enkele maanden

    Flinke straffen voor Vlissingen-duo: Ben Sellam meer dan een jaar aan de kant, Roemeratoe enkele maanden

    VLISSINGEN – De tuchtcommissie amateurvoetbal van de KNVB heeft Vlissingen-spelers Milton Roemeratoe en Karim Ben Sellam een straf opgelegd voor de incidenten waar de spelers bij waren betrokken tijdens het duel met FC Boshuizen. Ben Sellam kreeg de langste schorsing, bevestigt een woordvoerder van de tuchtcommissie tegenover deze krant. De reservedoelman van de zondag-eersteklasser moet in totaal vijftien maanden toekijken. Roemeratoe staat in totaal vier maanden aan de kant. Beide spelers hebben vier werkdagen de tijd om in beroep te gaan.