Volledig scherm
Rick van Drongelen duelleert tijdens de derby tegen St. Pauli met spits Dimitrios Diamantakos, die de 1-0 maakte. © BSR Agency

Van Drongelen verliest stadsderby en scoort in eigen doel

HAMBURG - Rick van Drongelen beleefde maandagavond een bijzonder vervelende derby met zijn ploeg HSV. Op bezoek bij stadgenoot en rivaal St. Pauli ging de jeugdinternational uit Axel met HSV met 2-0 onderuit. Van Drongelen kreeg het tweede doelpunt achter zijn naam, omdat hij de bal na een snel genomen vrije trap in eigen doel gleed.

Voor HSV was het de eerste nederlaag van dit seizoen, nadat de ploeg van coach Dieter Hecking met dertien punten uit vijf duels sterk aan het nieuwe seizoen in de Tweede Bundesliga was begonnen. Na de interlandbreak stond meteen de beladen stadsderby tegen St. Pauli op het programma, die vorig seizoen overigens met 0-4 werd gewonnen door HSV.

Nu was het St. Pauli dat met de winst aan de haal ging, omdat de ploeg op de juiste momenten scoorde en HSV een aantal keren faalde voor het vijandelijke doel. Na achttien minuten ontplofte het stadion van St. Pauli, toen Dimitris Diamantakos de score opende. Nadat de bal was teruggekomen van de paal, was de Griekse spits net iets eerder bij de bal dan Van Drongelen. 

HSV leek vervolgens langszij te komen, maar de gelijkmaker van de Oostenrijkse spits Lukas Hinterseer werd op slag van rust afgekeurd. St. Pauli, getraind door Jos Luhukay, sloeg vervolgens in de tweede helft wéér na achttien minuten toe. Een vrije trap werd snel genomen en in het strafschopgebied verlengd, waarna Van Drongelen de bal verkeerd raakte en zo langs doelman Daniel Heuer Fernandes tegen de netten zag rollen (2-0). HSV drong daarna nog aan, maar slaagde er niet in te scoren en de spanning zo nog terug te brengen.

Na de pijnlijke nederlaag is HSV nu de nummer twee van de Tweede Bundesliga. Koploper VfB Stuttgart heeft slechts één punt meer. Arminia Bielefeld staat derde, met één punt minder dan HSV. Aan het eind van de rit promoveren de kampioen en nummer twee naar de Bundesliga. De nummer drie speelt play-offs om promotie tegen de nummer zestien van de Bundesliga. HSV en Van Drongelen komen zondag opnieuw in actie, thuis tegen nummer vijf FC Erzgebirge Aue.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement