Volledig scherm
Rick van Drongelen in het shirt van Hamburger SV. © BSR Agency

Van Drongelen treft zes debutanten bij selectie Jong Oranje

ZEIST – Rick van Drongelen is zoals verwacht weer opgenomen in de definitieve selectie van Jong Oranje, dat vrijdag 31 mei in Doetinchem een oefenwedstrijd tegen het olympisch elftal van Mexico speelt. De verdediger uit Axel, die met zijn club HSV naast promotie naar de Bundesliga greep, maakt deel uit van een 21 spelers tellende selectie. Jong Oranje-coach Erwin van de Looi heeft daarin zes debutanten opgenomen.

Noa Lang (Ajax), Owen Wijndal (AZ), doelman Kjell Scherpen (FC Emmen), Mike van de Meulenhof (PSV), Mitchell van Bergen (sc Heerenveen) en Ludovit Reis, die FC Groningen deze zomer verruilt voor FC Barcelona, is het de eerste keer dat ze zijn opgenomen in de definitieve selectie van Jong Oranje. In de selectie van Van der Looi ontbreken de spelers van clubs die nog in de finales van de play-offs uitkomen. Het duel met de Mexicanen begint vrijdag 31 mei om 20.00 uur, in stadion De Vijverberg van De Graafschap.

Kwalificatiecampagne

De oefenwedstrijd geldt als voorbereiding op de kwalificatiecampagne voor het EK in 2021. Hongarije en Slovenië organiseren dit EK samen. Aan het eindtoernooi doen zestien landen mee, waarbij Hongarije en Slovenië als gastlanden automatisch gekwalificeerd zijn. Aan de EK-kwalificatie doen 53 landen mee die verdeeld worden in acht poules van zes en één poule van vijf. Alle groepswinnaars plaatsen zich direct voor het toernooi en ook de beste nummer twee, gemeten over alle negen groepen, gaat naar het EK. De overige nummers twee uit de poules maken via een play-off nog kans op de resterende vier EK-tickets.

De definitieve selectie bestaat uit de volgende spelers:

Dani de Wit (Ajax), Perr Schuurs (Ajax), Noa Lang (Ajax), Justin Kluivert (AS Roma), Calvin Stengs (AZ), Teun Koopmeiners (AZ), Owen Wijndal (AZ), Rick van Drongelen (Hamburger SV), Kjell Scherpen (FC Emmen), Ludovit Reis (FC Groningen), Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen), Jan Hoekstra (FC Groningen), Kaj Sierhuis (FC Groningen), Justin Hoogma (FC St. Pauli), Ferdi Kadioglu (Fenerbahce), Tyrell Malacia (Feyenoord), Cody Gakpo (PSV), Donyell Malen (PSV), Mike van de Meulenhof (PSV), Sherel Floranus (sc Heerenveen) en Mitchell van Bergen (sc Heerenveen).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement