Volledig scherm
Rick van Drongelen (rechts), hier eerder dit seizoen in actie tegen VfL Bochum, moest met HSV tegen Arminia Bielefeld genoegen nemen met een punt. © BSR Agency

Van Drongelen koploper met HSV na punt tegen Arminia Bielefeld

BIELEFELD - Na de succesvolle interlandperiode met Jong Oranje, hervatte Rick van Drongelen gisteravond de jacht op promotie naar de Bundesliga met HSV. De koploper uit Hamburg kwam in de topper tegen Arminia Bielefeld, de nummer drie van de Tweede Bundesliga, niet verder dan een 1-1-gelijkspel.

HSV leidde bij rust met 0-1 door een treffer van Lukas Hinterseer, die dankbaar profiteerde van geklungel achterin bij Arminia Bielefeld. De ploeg van trainer Dieter Hekking kon in de tweede helft niet echt meer overtuigen, ook doordat Bielefeld meer aandrong. Klos kopte bij een corner de 1-1 binnen.

Van Drongelen was bij afwezigheid van Aaron Hunt opnieuw aanvoerder en vormde centraal achterin een duo met landgenoot Timo Letschert. Na het gelijkspel is HSV nu alleen koploper. Nummer twee VfB Stuttgart heeft één punt minder en is zaterdag de tegenstander van HSV, in Hamburg. Arminia Bielefeld staat derde, met twee punten minder dan HSV. 

De nummers één en twee promoveren direct naar de Bundesliga, de nummer drie speelt play-offs om promotie.