Volledig scherm
Rick van Drongelen, hier op archiefbeeld, boekte een welkome overwinning met zijn club HSV. Erzgebirge Aue werd met 4-0 verslagen. © BSR Agency

Van Drongelen en HSV herstellen zich met ruime zege

HAMBURG - Rick van Drongelen herstelde zich met HSV van de nederlaag in de stadsderby tegen St. Pauli. De ploeg van de Axelaar ging afgelopen maandag met 2-0 onderuit, mede door een ongelukkig eigen doelpunt van Van Drongelen. Zondagmiddag boekte de ploeg vervolgens de vijfde overwinning van dit seizoen in de Tweede Bundesliga.

Erzgebirge Aue, dat voorafgaand aan het duel slechts twee punten minder had, werd met 4-0 opzij gezet. Van Drongelen vormde centraal achterin weer een duo met Gideon Jung. Jeugdinternational Van Drongelen stond kort na rust met een pass aan de basis van de 3-0 van Martin Harnik en kreeg na 70 minuten geel.

,,We speelden een goede wedstrijd’’, zei Van Drongelen na afloop. ,,Het is goed dat we vier goals maken en achterin de nul houden. Dat is ook belangrijk voor ons en in het bijzonder voor Gideon en mij.’’ HSV bezet na de overwinning nu weer de tweede plaats, met slechts één punt minder dan koploper VfB Stuttgart. De nummers één en twee promoveren direct naar de Bundesliga.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoek brengt zichzelf nog onnodig in de problemen
    PREMIUM

    Hoek brengt zichzelf nog onnodig in de problemen

    RIJSSEN - Een uur volwassen, solide en effectief. Een halfuur onsamenhangend, niet scherp genoeg, kansen missend bij de vleet en naïef. Zo kon het duel dat Hoek zaterdag in Rijssen tegen Excelsior’31 speelde kort en bondig worden samengevat. Dankzij dat sterke eerste uur stond de ploeg van Lieven Gevaert op een comfortabel lijkende voorsprong (0-3), maar ruim dertig enerverende minuten later koesterden ze bij Hoek de benauwde 2-3-overwinning.