Van der Poel blaast titelkansen Kloetinge nieuw leven in tegen De Meeuwen

EERSTE KLASSE B/VIDEOZOUTELANDE - De Zeeuwse derby in de eerste klasse B van het zaterdagvoetbal is een prooi geworden voor Kloetinge. De ploeg van trainer Marcel Lourens was met 0-2 te sterk voor De Meeuwen en dankte dat weer grotendeels aan Xander van der Poel.

Een week voor de derby in de eerste klasse B boekte Kloetinge een moeizame zege. Uit bij Poortugaal werd het 1-2, invaller Van der Poel nam een doelpunt en een assist voor zijn rekening. Tegen De Meeuwen stond de Yersekenaar, die komend seizoen naar zondag-derdedivisionist Goes vertrekt, in de basis. Hij had niet lang nodig om toe te slaan, want in de negende minuut maakte hij er al 0-1 van.

Zo zette hij zijn eigen woorden kracht bij. Van der Poel zei in aanloop naar het treffen met De Meeuwen tegen deze krant namelijk dat hij in de laatste wedstrijden bij Kloetinge wil laten zien dat hij toe is aan een stapje hogerop. Bij de openingstreffer etaleerde hij zijn klasse. Van afstand knalde hij de bal erin. Na rust deed de aanvaller er nog een schepje bovenop. In de 71ste minuut zorgde hij op aangeven van Can Özgan voor de 0-2-eindstand.

Vanzelfsprekend een goede uitslag voor Kloetinge, maar helemaal omdat koploper SHO onderuit ging tegen Poortugaal en nummer twee Rijsoord gelijkspeelde tegen tegen Forum Sport. SHO en Rijsoord hebben nu nog maar drie punten voorsprong op nummer drie Kloetinge, dat met nog drie duels te gaan nog steeds kans maakt op de titel. SHO is de Volgende tegenstander voor Kloetinge, op de slotdag treffen de Zeeuwen Rijsoord nog. Tussendoor spelen Rijsoord en SHO tegen elkaar.

Voor De Meeuwen ziet het er na de derby tegen Kloetinge niet naar uit dat directe degradatie nog te ontlopen is. De ploeg heeft zes punten achterstand op de eerste veilige plaats, nu nog in handen van Deltasport. De Vlaardingers hebben bovendien nog een wedstrijd tegoed. RVVH won zaterdag bovendien en is drie punten uitgelopen. Komende speelronde kan het doek al vallen voor de ploeg uit Zoutelande.

Volledig scherm
Xander van der Poel © Johan Van Der Heijden
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Kloetinge gaat huid zo duur mogelijk verkopen in duel met FC Lienden
  PREMIUM

  Kloetinge gaat huid zo duur mogelijk verkopen in duel met FC Lienden

  KLOETINGE - Op voorhand lijk het bekerduel tussen Kloetinge en FC Lienden een oneerlijk gevecht. Aan de ene kant van de ring staat een eersteklasser, die nog maar twee weken in training is en pas op 21 september aan de competitie begint. In de andere hoek zien we een derdedivisionist die op revanche aast, al negen oefenwedstrijden speelde en met een boel oud-profs en zelfs twee A-internationals naar Zeeland komt.
 2. Trond Sollied ziet dat Hoek in Izegem geen schade oploopt

  Trond Sollied ziet dat Hoek in Izegem geen schade oploopt

  IZEGEM - De laatste oefenwedstrijd van Hoek was er donderdagavond eentje zonder veel waarde. Interim-trainer David Destorme liet tegen Mandel United (0-1-zege) veel spelers maximaal een uur spelen, omdat morgen al de eerste officiële wedstrijd van het seizoen wacht. In dat opzicht was het duel slecht gepland, maar Hoek wilde de gemaakte afspraak nakomen om langs te komen voor de opening van het nieuwe stadion van de fusieclub.