Volledig scherm
Martin van der Hoeven (midden) zat afgelopen zondag op de tribune bij het duel DHC-Vlissingen. © Paul ten Hacken

Van der Hoeven beoogde voorzitter van VC Vlissingen

VLISSINGEN - Martin van der Hoeven is de beoogde nieuwe voorzitter van zondag-hoofdklasser VC Vlissingen. Hij zat afgelopen zondag in Delft in de bestuurskamer en op de tribune van DHC. En komende zondag zal hij bij de thuiswedstrijd van VC Vlissingen tegen Gemert ook weer aanwezig zijn.

Hij loopt al een tijdje mee met het bestuur en kan straks aan het roer staan. "De club is op de goede weg", zegt Van der Hoeven. "Het straalt weer veel positiviteit uit."

Een week voor de algemene ledenvergadering van VC Vlissingen vond de club eind juni vrij onverwacht een kandidaat om Rens Reijnierse op te volgen als voorzitter. "We hebben Martin toen het voorstel gedaan om eerst een paar maanden met het bestuur mee te lopen.

Zo kon hij ervaren of het iets voor hem was", legt bestuurslid Peter Snaaijer uit. Van der Hoeven loopt nu al een enige tijd mee en de Vlissinger hoopt op dinsdag 20 december door de leden gekozen te worden tot nieuwe voorzitter. "Het kriebelt weer als ik bij de club ben", zegt hij.

Van der Hoeven voetbalde in het verleden in een lager elftal bij VC Vlissingen en trainde er onder meer de jeugd. "Ik heb veel gedaan bij de vereniging", vertelt hij. "Als voorzitter hoop ik het straks mooi af te kunnen sluiten."

  1. KNVB draagt 'zaak FC Lisse-Hoek' over aan aanklager betaald voetbal

    KNVB draagt 'zaak FC Lisse-Hoek' over aan aanklager betaald voetbal

    HOEK - De KNVB heeft een onderzoek ingesteld naar de strafschoppenserie bij het bekerduel FC Lisse-Hoek. Donderdagochtend werd om 10.00 uur in Zeist vergaderd over de veelbesproken kwestie. Daarna werd het bestuur van zaterdag-hoofdklasser Hoek per e-mail op de hoogte gebracht van het feit dat de voetbalbond de zaak heeft overgedragen aan de aanklager betaald voetbal. De kans is groot dat donderdagavond bij de loting voor de tweede ronde een balletje met 'FC Lisse/Hoek' in de koker gaat.