Volledig scherm
Abdoe Abdenbi, maker van de 1-0, houdt Deso-speler Tobi Steeg van zich af. © Mitchell Minnaard

Valpartij Manuhuwa kost Vlissingen de zege

VLISSINGEN - VC Vlissingen moest zich na de wedstrijd tegen Deso tevreden stellen met een punt. De Walcherse zondag-hoofdklasser gaf een voorsprong knullig weg aan de Irislaan: 1-1.

Een betere start had de thuisploeg zich niet kunnen wensen tegen Deso, dat dit seizoen pas vier tegentreffers kreeg. Al in de zesde minuut chipte Abdoe Abdeni de Vlissingers naar een 1-0-voorsprong. De buitenspeler was het eindstation van een fraaie aanval, opgezet door Etienne Mallie.

De middenvelder zocht Quincy Gooding, kreeg de bal terug, gaf die aan spits Raymond Wollf en die bracht Abdenbi in stelling. De rechterflankaanvaller trok naar binnen en rondde fraai af. Het was het enige hoogtepunt van de eerste helft, waarin beide ploegen weinig kansen kregen en Vlissingen-doelman Joan van Belzen niet een keer in actie hoefde te komen.

Pas na 53 minuten losten de bezoekers uit Oss het eerste schot op doel. Jeroen Schoonhoven probeerde het van afstand, maar stichtte geen gevaar. Zeven minuten later nam de Deso-spits het doel van Van Belzen opnieuw onder vuur en dit keer was het wel raak. De aanvaller snoepte de bal af van Jarreau Manuhuwa, die te kort terugspeelde op Van Belzen toen hij zich ter aarde stortte.

De verdediger dacht aan een overtreding, maar vond in scheidsrechter Gansner geen gelijkgestemde. De arbiter liet doorspelen en zag dat Schoonhoven de bal in de linkerbovenhoek knalde: 1-1. Invaller Regiio Pinas kreeg na nog dé kans om zich tot matchwinner te kronen, nadat een Deso-verdediger bewust onder de bal door dook maar niet door had dat Pinas in zijn rug stond. Maar waar Deso een slippertje direct afstrafte, verprutste Pinas zijn kans met een halfzachte halve omhaal.

Daardoor bleek 1-1 de eindstand en door dat gelijkspel komt de ploeg van trainer Ruud Pennings op 17 punten uit negen competitiewedstrijden.

VC Vlissingen - Deso 1-1 (1-0). 6. Abdoe Abdenbi 1-0, 60. Jeroen Schoonhoven 1-1.

Scheidsrechter: R. Gansner (Zandvoort). Gele kaarten: Karim Dairaa en Juul Loeffen (Deso). Aantal toeschouwers: 250.

Opstelling VC Vlissingen: Joan van Belzen; Renzo Roemeratoe, Milton Roemeratoe, Jarreau Manuhuwa, Daniël Jansen; Etienne Mallie (64. Regilio Pinas), Khalid El Hattach, Quincy Gooding; Abdoe Abdenbi, Raymond Wolff (74. Saïd Bouzambou), Geraldi Geerman (64. Hoessein Bouzambou).