AFGEKOCHT PZC columnist columnisten AD en Regiobladen. Foto Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
AFGEKOCHT PZC columnist columnisten AD en Regiobladen. Foto Joost Hoving © Joost Hoving

Vaantjes

Wie in het stadion van FC Dordrecht vanaf het veld de catacomben inloopt en eenmaal binnen de eerste deur rechts neemt, komt in een andere wereld terecht. Het schuine plafond is de onderkant van de hoofdtribune, daaronder liggen stapels met kleding. Het middelpunt van de sterk verouderde ruimte is een ronde tafel met een paar stoelen, aan de balken hangen tientallen vaantjes van clubs. En eentje van de nationale ploeg van Indonesië.

 1. De Bert baalt na drie 'klotegoals’
  PREMIUM

  De Bert baalt na drie 'klotegoals’

  STAPHORST - Rijdend over de A28, ter hoogte van Zwolle-Noord, keek Stefan de Bert vanuit de spelersbus van Goes eens naar rechts. In de verte zag hij de lichtmasten van het stadion van eredivisionist PEC, de club die hij anderhalf jaar diende voordat hij terugkeerde in het amateurvoetbal. ,,Dan komen er toch wel weer mooie herinneringen naar boven”, zei de verdediger uit Vlissingen zaterdagmiddag na het verlies in Staphorst (3-1). ,,Ik heb daar veel geleerd en een hoop meegemaakt. Dat kan niet iedereen zeggen.”
 2. 25 jaar vrouwenvoetbal op ‘de Boomwai’
  PREMIUM

  25 jaar vrouwen­voet­bal op ‘de Boomwai’

  GRAAUW – Op een zonovergoten sportpark ‘de Boomwai’ nam Eline van Campen (23) afgelopen zondag in de bekerwedstrijd tegen HVV’24 voorlopig afscheid als keepster van VV Graauw. Ze stond meer dan tien jaar onder de lat bij de Oost Zeeuws-Vlaamse club, maar vanwege werk in Amsterdam hing ze met pijn in het hart haar keepershandschoenen aan de wilgen. Ze had nauwelijks wat te doen tegen de Hulsterse vrouwen. Het combinatievoetbal van Graauw werd beloond met een 5-0-zege, terwijl eerder al met 4-1 werd gewonnen van Vogelwaarde. Daardoor bekeren de vrouwen van VV Graauw verder.