Volledig scherm
© PZC

Unieke bekerscore bij Goes-Philippine

RUDESTATSNooit eerder eindigde een Zeeuwse wedstrijd in de districtsbeker in een score van 9-4. Die primeur hadden Goes en Philippine dinsdagavond in de vierde ronde. De negen doelpunten vóór waren voor Goes daarentegen geen primeur, net zo min als de negen tegengoals voor Philippine…

Philippine verloor in 2000 al eens een bekerduel met 9-1. Dat was net als dinsdag niet tegen de minste, namelijk tegen hoofdklasser Hoek, in de tweede ronde. Het was de tijd van Ronald van Sliedregt, Dave Gijsel en John Bentschap Knook – die elk twee keer scoorde – en van Edwald Marteijn die bij 9-0 de eer redde voor Philippine.

Zo kansloos als Philippine toen was, zo kansloos leek het dinsdag aanvankelijk ook. Bij een vlotte 3-0-marge leek het duel al gespeeld, maar Philippine bleef telkens maar aanhaken (bij 3-2, 4-3 en 5-4). Toen de zesde goal van Goes viel, kon Philippine de veerkracht niet meer opbrengen.

Goes kon daardoor uitlopen naar 9-4. Geen clubrecord, want vijf jaar geleden won Goes – toen ook hoofdklasser– zelfs met 12-0, eveneens in de vierde ronde. Het slachtoffer was toen Irene’58 uit Den Hout, een kerkdorpje onder de rook van Oosterhout.

De 9-4-leverde voor de clubs afzonderlijk dus geen record op. Maar samen schreven ze wel Zeeuwse bekerhistorie. Nooit eerder eindigde een bekerduel met Zeeuwse inbreng in een 9-4-score. En dertien goals in een bekerduel in de knock-outfase is ook slechts twee keer overtroffen.

De enige twee duels die nóg productiever waren, werden gespeeld door Hoek en Kloetinge. Vijf seizoenen geleden won Hoek in de derde ronde met 2-12 van Veerse Boys, terwijl Kloetinge in 1999 in de tweede ronde op eigen veld met 13-1 won van Luctor’88.

In de tabel staan de productiefste bekerwedstrijden opgesomd waarbij Zeeuwse clubs betrokken waren. Als minimum is elf doelpunten gekozen. Voor de goede orde: deze cijfers gelden vanaf 1997, toen het huidige poulesysteem werd ingevoerd.

Volledig scherm
© Rudy Boogert

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement