Uitblinker Abdoe Abdenbi schiet Vlissingen naar eerste driepunter

videoDE MEERN - Vlissingen heeft de eerste drie punten van het seizoen in de hoofdklasse B binnen. Abdoe Abdenbi, deze zomer teruggekeerd na een uitstapje bij Halsteren, blonk op bezoek bij De Meern uit en hielp zijn ploeg met drie goals aan een 0-3-zege.

Abdenbi lijkt de enige Vlissinger die het vizier op scherp heeft. Tijdens de eerste speelronde miste de ploeg flink wat kansen, maar de snelle aanvaller was wél trefzeker. Een nederlaag kon hij daarmee niet voorkomen. Op het sportpark aan de Irislaan was Groene Ster met 1-2 te sterk.

Maar zondag leverde de dadendrang van Abdenbi de ploeg van trainer John Karelse wél het gewenste resultaat op. Na veertien minuten zorgde hij al voor de 0-1 en in de 29ste minuut verdubbelde de aanvaller de marge. Pas in blessuretijd maakte hij zijn hattrick compleet: 0-3.

Daarmee is Vlissingen van de nul af in de hoofdklasse B. Na twee duels staan er drie punten op de teller. Komende zondag staat er voor Karelse en zijn mannen weer een thuiswedstrijd op het programma. Promovendus Unitas reist dan af naar Zeeland.

Volledig scherm
Abdoe Abdenbi, hier op archiefbeeld, scoorde zondag drie keer namens Vlissingen. © lex de meester
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bart Corstanje is nu de grote baas
    PREMIUM

    Bart Corstanje is nu de grote baas

    BRESKENS - Soms moet je als trainer even tot tien tellen. Dat doet Bart Corstanje dan ook halverwege de tweede helft van het duel met Steen, als hij een vervanger voor de geblesseerd geraakte Tim van Hasselt in wil brengen. Veron Schram is klaar om binnen de lijnen te komen, er is alleen één probleempje: zijn shirt blijkt nog in de kleedkamer te liggen… De invaller rent er snel om, valt iets later dan gepland in en kort daarna beslist Breskens het eerste competitieduel, dat uiteindelijk met 3-0 wordt gewonnen.