Uitblinker Abdoe Abdenbi schiet Vlissingen naar eerste driepunter

videoDE MEERN - Vlissingen heeft de eerste drie punten van het seizoen in de hoofdklasse B binnen. Abdoe Abdenbi, deze zomer teruggekeerd na een uitstapje bij Halsteren, blonk op bezoek bij De Meern uit en hielp zijn ploeg met drie goals aan een 0-3-zege.

Abdenbi lijkt de enige Vlissinger die het vizier op scherp heeft. Tijdens de eerste speelronde miste de ploeg flink wat kansen, maar de snelle aanvaller was wél trefzeker. Een nederlaag kon hij daarmee niet voorkomen. Op het sportpark aan de Irislaan was Groene Ster met 1-2 te sterk.

Maar zondag leverde de dadendrang van Abdenbi de ploeg van trainer John Karelse wél het gewenste resultaat op. Na veertien minuten zorgde hij al voor de 0-1 en in de 29ste minuut verdubbelde de aanvaller de marge. Pas in blessuretijd maakte hij zijn hattrick compleet: 0-3.

Daarmee is Vlissingen van de nul af in de hoofdklasse B. Na twee duels staan er drie punten op de teller. Komende zondag staat er voor Karelse en zijn mannen weer een thuiswedstrijd op het programma. Promovendus Unitas reist dan af naar Zeeland.

Volledig scherm
Abdoe Abdenbi, hier op archiefbeeld, scoorde zondag drie keer namens Vlissingen. © lex de meester
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Hoek treedt aan zonder zijn koningskoppel, dat goed is voor 34 goals
  PREMIUM

  Hoek treedt aan zonder zijn koningskop­pel, dat goed is voor 34 goals

  HOEK - Van de laatste training voor het duel met Odin’59 werd Hugo Vandenheede niet vrolijk. De trainer van Hoek zag hoe Zinho Chergui halverwege de sessie het veld afstapte, omdat hij last zei te hebben van zijn knie. Niet veel later volgde een korte mededeling van Ruben de Jager, die gebaarde dat het niet meer ging. De boodschap? ‘Trainer, ik voel mijn hamstring, ik ga naar binnen’. Vandenheede schudde met zijn hoofd en zuchtte na afloop eens diep.
 2. Bekerfinale is afscheidsduel van bevlogen coach met een groot hart
  PREMIUM

  Bekerfina­le is afscheids­du­el van bevlogen coach met een groot hart

  ROTTERDAM - Hij zit al te wachten aan de rand van het basketbalveldje op het Henegouwerplein. Zwarte sportschoenen, witte sokken, een zwart trainingspak van Nike. Vier tieners proberen driepunters te maken, op het kunstgras wordt gevoetbald en helemaal achterin, op het hobbelige grasveld dat al een tijdje niet gemaaid is, wordt gehonkbald. Op de muren van de kleedkamers staan zes bekende sporters die uit deze wijk, Middelland, komen. ‘Je kunt worden wie je bent’, een zin van stadsdichter Derek Otte, springt in het oog.