Volledig scherm
Johan Neeskens gaat tijdelijk aan de slag met de nationale ploeg van Sint Maarten. © Pim Ras

Tweevoudig WK-finalist Neeskens traint twee Zeeuwse internationals

GOES - Rick de Punder uit Goes en Raymond Wolff uit Vlissingen krijgen bij Sint Maarten, waar de twee international zijn, te maken met Johan Neeskens. De oud-speler van Ajax en FC Barcelona neemt de nationale selectie tijdelijk onder zijn hoede. ,,Heel erg gaaf”, aldus De Punder.

In mei reisden De Punder en Wolff ook al naar Sint Maarten. De selectie bereidde zich voor op de kwalificatiewedstrijden voor de CONCACAF Nations League. Het echte werk begint 10 september. Haïti vormt de eerste horde. ,,Ik geloof dat Sint Maarten zestigduizend inwoners heeft en Haïti tien miljoen”, lacht De Punder. ,,Dat is een aardig verschil.”

Ter voorbereiding op dit duel neemt Johan Neeskens de nationale ploeg van Sint Maarten tijdelijk onder zijn hoede. ,,Die man heeft gewoon twee WK-finales gespeeld”, weet De Punder. ,,Echt heel vet.”

De selectie wordt van 2 tot en met 7 september klaargestoomd door de oud-international. Daarna neemt de bondscoach het stokje weer over. De Punder verwacht dat Neeskens het team anders zal benaderen dan dat hij gewend is. ,,Ik ben benieuwd wat hij gaat doen. Tactisch wordt er weinig getraind. De trainingen zijn gericht op het fysieke en het spelen van spelvormen.”

Momenteel kampt de verdediger van Goes met een enkelblessure die hij een aantal weken geleden opliep in het oefenduel met Panathinaikos (0-5-nederlaag). ,,Ik ben vol met mijn revalidatie bezig”, vertelt hij. ,,Deze week verwacht ik weer volledig mee te trainen met de groep.”

Geëmigreerd

De Punder woonde vanaf 2014 drie jaar op Sint Maarten en werd daar zaalvoetbalinternational. Wolff volgde zijn voorbeeld, nadat hij in de zomer van 2015 emigreerde. In januari 2016 debuteerden ze tijdens het CONCACAF-kwalificatietoernooi. In maart 2016 werden ze ook op het veld international. ,,Het wordt tijd dat we een keer een wedstrijd op het veld winnen”, kijkt De Punder vooruit.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Jonathan Constansia: Ik zweer het, ik ben echt niet de moeilijkste
    PREMIUM

    Jonathan Constansia: Ik zweer het, ik ben echt niet de moeilijk­ste

    TERNEUZEN - Tijdens de laatste training voor het duel met ONS Sneek, grijpt Jonathan Constansia donderdagavond ineens naar zijn gezicht. In een duel met Daniel Akindayini is hij geraakt door de arm van de Engelse spits, precies op zijn oog. ,,Ik was even een deel van mijn zicht kwijt’’, zegt de middenvelder tegen fysiotherapeut Ruben Deij. Zijn trainer, Hugo Vandenheede, komt polshoogte nemen. Je ziet de trainer denken: als ‘Jona’ tegen Sneek maar kan spelen. ,,Al kan ik maar door één oog wat zien; ik speel gewoon’’, is Constansia stellig.