Volledig scherm
Ruen de Jager (midden, op archieffoto) maakte in Izegem het enige doelpunt. © BD / Peter van Huijkelom

Trond Sollied ziet dat Hoek in Izegem geen schade oploopt

IZEGEM - De laatste oefenwedstrijd van Hoek was er donderdagavond eentje zonder veel waarde. Interim-trainer David Destorme liet tegen Mandel United (0-1-zege) veel spelers maximaal een uur spelen, omdat morgen al de eerste officiële wedstrijd van het seizoen wacht. In dat opzicht was het duel slecht gepland, maar Hoek wilde de gemaakte afspraak nakomen om langs te komen voor de opening van het nieuwe stadion van de fusieclub.

Voor Hoek was het vooral zaak om iedereen zonder kleurscheuren richting Oss te krijgen. Daar wacht morgen zondag-eersteklasser SV TOP, in de eerste kwalificatieronde van de KNVB beker. Fabian Wilson en Kim van den Bergh lieten het oefenduel aan zich voorbij gaan. Wilson heeft last van hielspoor, Van den Bergh van een pijnlijke achillespees. Zij zaten op de tribune niet ver van Trond Sollied, de oud-trainer van onder meer Club Brugge, Heerenveen en AA Gent. Zou hij de nieuwe baas bij Hoek worden?

Steven Smulder, Roycel James, Seppe Vereecke en Abdoe Abdenbi maakten de negentig minuten vol. Voor rust speelde Hoek onder meer met Smulder als centrale verdediger en Reguillo Vandepitte als rechtsbuiten. In de tweede helft was er in het eerste kwartier wat meer balans en speelde Hoek prima. Twee invallers stonden aan de basis van de fraaie openingstreffer, kort na rust. Rik Impens veroverde de bal en stuurde Erwin Franse diep, zijn voorzet werd door Ruben de Jager afgerond (0-1).

Het was de tweede grote kans voor Hoek nadat Smulder, die liet zien in de basis niet te misstaan, al dicht bij de 0-1 was geweest. De middenvelder uit ’s-Heerenhoek haalde uit met rechts, maar zag hoe de doelman van Mandel United de bal knap uit de kruising plukte. Centrumspits De Jager ging na een uur spelen naar de kant, net als de lichtgeblesseerde Sven Mbikulu, die ook weer prima speelde.

Mandel United nam daarna wat meer het initiatief, kreeg prima kansen, maar scoorde niet. Opvallend was dat de scheidsrechter tijdens het vriendschappelijke duel, waarin het er soms fel maar niet onsportief aan toeging, maar liefst zes keer geel gaf en één keer rood (twee keer geel), voor een speler van de thuisploeg. Hoek speelde daardoor in de slotfase tegen tien man. Met de wedstrijd van morgen in het vooruitzicht, vond niemand dat erg.

Opstelling Hoek: Jordi de Jonghe (46. Nicholas Skverer); Seppe Vereecke, Steven Smulder, Alexander Embrechts (46. Gert-Jan van Leiden), Roycel James; Jonathan Constansia (46. Karim Bannani), Abdoe Abdenbi, Sven Mbikulu (60. Jens Beresole); Reguillo Vandepitte (46. Erwin Franse), Ruben de Jager (60. Jari de Jonge) en Francis Kabwe Manengela (46. Rik Impens).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen
    PREMIUM

    Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen

    BARENDRECHT - Na iets meer dan een kwartier voetballen, keek Yarick Dorst zaterdagmiddag enigszins vertwijfeld richting het scorebord. De cijfers waren hard en veelzeggend: 0-3. Ook tegen Hoek had Barendrecht zaterdag weinig in te brengen en verloor uiteindelijk met 0-4. Voor de derdedivisionist was het de vijfde nederlaag van het seizoen, waardoor het opnieuw moet vrezen dat het degradatievoetbal gaat spelen. ,,Dit hebben we vorig seizoen helaas ook al meegemaakt’’, aldus Dorst.