Volledig scherm
Trainer Hugo Vandenheede. © Camile Schelstraete

Trainer Vandenheede per direct weg bij Hoek

HOEK – Een kleine twee weken voor de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen kan Hoek weer op zoek naar een nieuwe trainer. Hugo Vandenheede vertelde de spelersgroep vanavond dat hij per direct opstapt bij de Zeeuws-Vlaamse derdedivisionist. De Belgische trainer was pas sinds januari in dienst bij Hoek, nadat de club kort daarvoor Dennis de Nooijer op straat had gezet.

Het vertrek van Vandenheede komt voor de club op een heel slecht moment. Over elf dagen, op zaterdag 17 augustus, wacht al het eerste officiële duel van dit seizoen. Dan gaat Hoek in de eerste kwalificatieronde van de KNVB beker in Oss op bezoek bij zondag-eersteklasser SV TOP. Een week later volgt de start van de competitie, met een thuiswedstrijd tegen FC Lisse.

Vandenheede, die maandagavond niet bereikbaar was voor een reactie, vertelde de spelersgroep onder meer dat hij al enige tijd over zijn besluit had nagedacht. De trainer vond dat hij er op veel vlakken alleen voor stond, omdat de club nog geen nieuwe voorzitter heeft. Art van der Staal, die begin juni stopte, was de afgelopen jaren bij vrijwel iedere training aanwezig en een klankbord voor de trainers. Tijdens het trainingskamp in Breda van ruim een week geleden zag Vandenheede vrijwel niemand van de club.

Quote

We zijn nu een club zonder voorzitter en zonder trainer, nog geen twee weken voor de start van de competitie.

Speler Rik Impens

Vanavond werd er vooral veel gepraat in Hoek; voor, tijdens en na de training. Vandenheede botste met middenvelder Jonathan Constansia en vertelde halverwege de training – na een bezoek aan de kleedkamer – dat hij zijn ontslag had ingediend. Na de training zei hij dat iedereen woensdag om 18.00 uur aanwezig moet zijn voor het oefenduel met Knokke. ‘Maar ik zal er zelf niet meer bij zijn’.

,,We zijn nu een club zonder voorzitter en zonder trainer, nog geen twee weken voor de start van de competitie’’, reageert Rik Impens. De Belgische aanvallende middenvelder moet de nieuwe aanvoerder van Hoek worden, nu Reguillo Vandepitte de band na drie jaar heeft ingeleverd. Impens: ,,Ik baal hier echt van. Maar wij moeten nu wel verder. Wat binnen de lijnen gebeurt, staat los van wat er buiten de lijnen gebeurt.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen
    PREMIUM

    Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen

    BARENDRECHT - Na iets meer dan een kwartier voetballen, keek Yarick Dorst zaterdagmiddag enigszins vertwijfeld richting het scorebord. De cijfers waren hard en veelzeggend: 0-3. Ook tegen Hoek had Barendrecht zaterdag weinig in te brengen en verloor uiteindelijk met 0-4. Voor de derdedivisionist was het de vijfde nederlaag van het seizoen, waardoor het opnieuw moet vrezen dat het degradatievoetbal gaat spelen. ,,Dit hebben we vorig seizoen helaas ook al meegemaakt’’, aldus Dorst.