Volledig scherm
PREMIUM
Kees Duitemeijer werkt op het Scalda, waar hij onder meer sportlessen verzorgt. © Lex de Meester

Trainer van Lewedorpse Boys was bijna net zo snel als Nelli Cooman

LEWEDORP - Eén van zijn teamgenoten noemde hem ooit een belangrijke speler, met name door de manier waarop hij mensen coachte. Als aanvoerder wilde Kees Duitemeijer (39) zijn groep dan ook altijd graag bij elkaar houden, zoals hij dat nu ook als docent Èn als trainer van zaterdag-derdeklasser Lewedorpse Boys wil.

Met een werkverleden bij Defensie, waar Duitemeijer sportinstructeur was bij de Koninklijke Landmacht, is het niet verwonderlijk dat hij een oefenmeester is die er op trainingen af en toe graag de pees op legt. ,,Maar ik wil niet van voetballers horen dat ze het spelletje niet meer leuk vinden, behalve van wisselspelers”, begint Duitemeijer. ,,Dus plezier staat gewoon hoog in het vaandel, al vind ik het tactische gedeelte ook wel belangrijk.”

Dat hij trainer wilde worden, wist de ex-speler van Terneuzense Boys, Terneuzen, Biervliet en HVV’24 al vrij vroeg. Dialogen met zijn leermeesters ging hij nooit uit de weg. ,,Super cliché, maar van iedere trainer neem je wel dingen mee. Danny van de Velde hamerde op de kleine dingen; extra metertje pakken, verste been inspelen. Leendert Geelhoed was weer sterk in het neerzetten van een organisatie, Diederik Hiensch was tactisch een kei.”