Volledig scherm
Rogier Veenstra. © Johan Van Der Heijden

Trainer Rogier Veenstra toch naar de tweede divisie, Goes telt mee

VLISSINGEN - Met Goes miste Rogier Veenstra uit Middelburg promotie naar de tweede divisie, maar de trainer is volgend seizoen toch actief in de tweede divisie.

ASWH promoveerde zaterdag door een 2-0-overwinning bij FC Lienden, dat in de eerste ronde Veenstra’s Goes had uigeschakeld. Met de 2-0 werd een 1-0-thuisnederlaag weggepoetst. De tweede ASWH-goal viel ver in blessuretijd uit een vrije trap van Sam van der Kreeke.

Behalve ASWH promoveerde ook Quick Boys naar de tweede divisie. Die ploeg won over twee wedstrijden van VVSB, dat in de eerste ronde over twee wedstrijden te sterk bleek voor Hoek.

Met de degradatie van VVSB en FC Lienden staat de teller voor derdedivisionisten op zondag inmiddels op zestien. Op zaterdag zijn er nu nog slechts dertien. Goes wil graag in de zaterdagse derde divisie ingedeeld worden. Dat is afhankelijk van het aantal derdedivisionisten op beide dagen. Hoe meer zondagteams in de derdedivisionist, hoe groter de kans. VVSB neigt ook naar de zaterdagse derde divisie.

Volgend weekeinde zijn de finales van de nacompetitie voor een plaats in de derde divisie. Daaruit komt sowieso een zaterdagclub (Volendam of Sparta Nijkerk) en sowieso een zondagclub (Hoogland of OJC Rosmalen/Hoogeveen). De derde finale gaat tussen een zaterdagclub (Staphorst) en zondagclub (Gemert).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement