Volledig scherm
Paulus Poortvliet: na twee maanden gestopt als trainer van derdeklasser Veere. © Ruben Oreel

Trainer Poortvliet houdt het snel voor gezien bij Veere

VEERE - Paulus Poortvliet is al na twee maanden vertrokken als trainer van Veere. De oefenmeester kwam deze zomer over van Lewedorpse Boys, waar hij vier seizoenen werkzaam was geweest. Poortvliet pakte met Veere in de derde klasse drie punten in de eerste drie duels.

De trainer startte de competitie met Veere met een overwinning op GPC Vlissingen (3-1). Daarna volgden nederlagen tegen RCS (3-0) en Patrijzen (3-1). Poortvliet besloot deze week te stoppen en maakte aan het bestuur duidelijk dat hij zijn visie niet kreeg overgebracht op de spelersgroep. Hij is niet de eerste Zeeuwse trainer die dit seizoen stopt. Vorige week zette John Bentschap Knook er al een punt achter bij Walcheren.

Nu de competitie pas net is begonnen, moet Veere dus op zoek naar een nieuwe trainer. Het is de bedoeling dat Joachim Cornelisse het (tijdelijk) over gaat nemen, maar hij beschikt niet over het vereiste diploma Uefa B. Oud-speler Cornelisse begon in het seizoen 2017-2018 als hoofdtrainer van Veere en werd in zijn eerste seizoen kampioen van de vierde klasse. Vorig seizoen kreeg hij vanwege die promotie één jaar dispensatie van de KNVB en eindigde hij in de derde klasse met Veere op de elfde plaats. 

Cornelisse en zijn assistent Jan Vermeulen besloten te stoppen, omdat het trainerschap te veel tijd kostte. Paulus Poortvliet werd in januari al als opvolger vastgelegd. De trainer nam vervolgens met het kampioenschap in de vierde klasse afscheid van Lewedorpse Boys, maar hield het bij zijn nieuwe club Veere al snel voor gezien.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen
    PREMIUM

    Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen

    BARENDRECHT - Na iets meer dan een kwartier voetballen, keek Yarick Dorst zaterdagmiddag enigszins vertwijfeld richting het scorebord. De cijfers waren hard en veelzeggend: 0-3. Ook tegen Hoek had Barendrecht zaterdag weinig in te brengen en verloor uiteindelijk met 0-4. Voor de derdedivisionist was het de vijfde nederlaag van het seizoen, waardoor het opnieuw moet vrezen dat het degradatievoetbal gaat spelen. ,,Dit hebben we vorig seizoen helaas ook al meegemaakt’’, aldus Dorst.