Volledig scherm
Arie van der Zouwen

Trainer Arie van der Zouwen vertrekt na dit seizoen bij Kloetinge

KLOETINGE - Arie van der Zouwen stopt na dit seizoen als trainer van zaterdag-eersteklasser Kloetinge.

Dat hebben de oefenmeester en de club zondag bekend gemaakt. Van der Zouwen heeft zijn ploeg en het bestuur van de club zaterdag ingelicht over zijn besluit. Als reden gaf hij de veranderingen op technisch gebied binnen de club tijdens zijn periode als hoofdtrainer.

Kloetinge heeft op voetbaltechnisch gebied een nieuw beleidsplan ingevoerd, nadat Van der Zouwen al was aangesteld als hoofdcoach. De oefenmeester is tot de conclusie gekomen dat het voor de club beter is met een nieuwe trainer in zee te gaan. Dan kunnen direct bij aanvang van de samenwerking de taken en verantwoordelijkheden behorende bij het nieuwe beleidsplan beter worden afgestemd op de nieuwe technische organisatie en -structuur van de club.

Van der Zouwen laat in een persbericht weten met veel plezier samen te werken met de huidige jonge ploeg. Hij wil dit seizoen dan ook op een mooie manier afsluiten. Het bestuur van Kloetinge laat op zijn beurt weten het besluit van de trainer te respecteren en hoop eveneens op een zo goed mogelijke voortzetting van de huidige voetbaljaargang.

,,We hebben alle tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe trainer'', laat voorzitter Jan-Kees de Bruine namens het bestuur van Kloetinge aan de PZC weten. ,,We hebben er geen rekening mee gehouden dat Arie zou opstappen. Er ligt dan ook geen draaiboek klaar wat betreft zijn opvolging. We gaan daar eerst eens goed met zijn allen over praten en hebben geen haast.'' Van der Zouwen zelf vond het nog te vroeg om inhoudelijk te reageren op zijn besluit.

Momenteel is Van der Zouwen aan zijn tweede seizoen bezig in dienst van de Bevelandse zaterdag-eersteklasser. De ploeg staat op de vierde plaats, met slechts drie punten achterstand op koploper Heinenoord. Afgelopen voetbaljaargang, tijdens het debuutseizoen van Van der Zouwen, eindigde Kloetinge als vijfde in de eerste klasse C van het zaterdagvoetbal. Er werd toen net naast een plek in de nacompetitie gegrepen.