Volledig scherm
© PZC

Topscorer Martijn Simonse vergroot voorsprong met dubbelslag

TOPSCORERSVLISSINGEN - Martijn Simonse bracht zijn seizoenstotaal in het PZC-topscorersklassement zaterdag op 32 doelpunten. De aanvaller van Luctor Heinkenszand scoorde twee keer in het met 6-0 gewonnen duel met VCK. Met 48 punten leidt hij nog altijd soeverein.

Simonse was dicht bij zijn zesde hattrick van het seizoen. Bij het eerste doelpunt van Luctor Heinkenszand nam hij een voorzet in één keer op zijn slof. De bal werd nog geschampt door Ruben de Jonge waardoor de goal op zijn naam kwam. Bij de tweede Luctor-goal schampte Simonse zelf een voorzet. 

Op zes punten achterstand van hem volgt Joran Maliepaard van Duiveland. Hij schoot zijn ploeg zaterdag met twee doelpunten naar een 2-1-zege en het lang verwachte kampioenschap in de vierde klasse B. Hij heeft daar 42 goals aan bijgedragen.

Nummer drie Kyle Doesburg bleef staan op 20 doelpunten, goed voor 40 punten. Om op die plaats nog achterhaald te worden moeten zijn eerste achtervolgers Jens Pyfferoen (Sluis) en Ronald Zwager (Duiveland) nog flink in de beugels.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Hoek moet middenvelder Mbikulu weer een tijdje missen
  PREMIUM

  Hoek moet middenvel­der Mbikulu weer een tijdje missen

  HOEK - Lieven Gevaert was van plan om donderdagavond wat beelden te laten zien van Excelsior’31, om daarna op het veld nog wat tactische zaken te trainen. Maar tot een training kwam het niet, omdat de helft van de selectie in de file stond vanwege de tijdelijke afsluiting van de Westerscheldetunnel. ,,We hebben de spelers een individueel loopprogramma gegeven’’, zei de trainer. ,,Dat hebben ze netjes afgewerkt.’’
 2. Huwelijk
  PREMIUM
  column barry van der hooft

  Huwelijk

  Dat Ruud Pennings deze zomer bij Goes aan de slag ging als trainer, was vanuit zijn oogpunt logisch. De Vlissinger heeft nooit onder stoelen of banken gestoken in de derde of zelfs tweede divisie actief te willen zijn en na twee seizoenen bij Halsteren was dit een uitgelezen mogelijkheid. Binnen de Zeeuwse voetbalwereld waren er wel veel twijfels. Want na de jonge, vernieuwende en ontzettend ambitieuze Rogier Veenstra (32), was de overgang naar de gelouterde Pennings (nu 58) best groot. Dan hebben we het toch over een andere generatie, ook op trainersgebied.