Volledig scherm
© PZC

Topscorer Martijn Simonse vergroot voorsprong met dubbelslag

TOPSCORERSVLISSINGEN - Martijn Simonse bracht zijn seizoenstotaal in het PZC-topscorersklassement zaterdag op 32 doelpunten. De aanvaller van Luctor Heinkenszand scoorde twee keer in het met 6-0 gewonnen duel met VCK. Met 48 punten leidt hij nog altijd soeverein.

Simonse was dicht bij zijn zesde hattrick van het seizoen. Bij het eerste doelpunt van Luctor Heinkenszand nam hij een voorzet in één keer op zijn slof. De bal werd nog geschampt door Ruben de Jonge waardoor de goal op zijn naam kwam. Bij de tweede Luctor-goal schampte Simonse zelf een voorzet. 

Op zes punten achterstand van hem volgt Joran Maliepaard van Duiveland. Hij schoot zijn ploeg zaterdag met twee doelpunten naar een 2-1-zege en het lang verwachte kampioenschap in de vierde klasse B. Hij heeft daar 42 goals aan bijgedragen.

Nummer drie Kyle Doesburg bleef staan op 20 doelpunten, goed voor 40 punten. Om op die plaats nog achterhaald te worden moeten zijn eerste achtervolgers Jens Pyfferoen (Sluis) en Ronald Zwager (Duiveland) nog flink in de beugels.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement