Can Özgan in de dug-out bij het hoofdveld van Patrijzen.
Volledig scherm
PREMIUM
Can Özgan in de dug-out bij het hoofdveld van Patrijzen. © Marcelle Davidse

Topscorer Can Özgan mist Kloetinge, maar het plezier is ook terug

’s-HEERENHOEK - Hij zou afgelopen zomer eigenlijk gewoon bij zaterdag-eersteklasser Kloetinge blijven. Can Özgan had al bijgetekend, maar vertrok op de laatste dag van de overschrijving toch naar Patrijzen. Daar vond hij het plezier weer terug, begon de spits aan de lopende band te scoren en dus zit Özgan lekker in zijn vel. Een stap hogerop heeft hij nog niet uit zijn hoofd gezet.

Hij wil er liever niet al te veel meer over zeggen, vooral omdat hij eigenlijk louter positieve herinneringen koestert aan zijn tijd bij Kloetinge. Toch koos hij op het laatste moment voor een vertrek bij de club waar hij zes jaar lang speelde. Het was geen gemakkelijke beslissing, zo weet hij nog goed.

,,Ik merkte aan het einde van dat seizoen dat ik het plezier in het voetbal een beetje kwijt was. Dat kwam deels door een gebrek aan vertrouwen vanuit de technische staf. Slechte woorden over Kloetinge zou ik niet kunnen verzinnen, want het is een geweldige club. In alles, maar binnen het veld moet het dan ook goed zijn. Nu had ik het gevoel dat ik niet alles uit mezelf kon halen.’’

Het gevoel dat er minder vertrouwen in hem was, werd voor Özgan versterkt en bevestigd toen de club Jeremy Hubregtse presenteerde als nieuwste aanwinst. ,,Op dat moment was het voor iedereen beter dat ik zou weggaan. Mensen roepen dan dat je bang bent voor concurrentie, maar dat was zeker niet het geval.’’

  1. Gemengde gevoelens bij Terneuzense Boys
    PREMIUM
    video

    Gemengde gevoelens bij Terneuzen­se Boys

    TERNEUZEN - Terneuzense Boys bivakkeerde het hele seizoen in de onderste regionen van de zaterdag eerste klasse, maar door het besluit van de KNVB om dit seizoen af te sluiten zonder degradanten of promovendi, is de club gered van degradatie. Toch is er bij trainer Hubert van den Hemel nog weinig sprake van blijdschap. ,,Ik zou liever degraderen naar de vierde klasse, als we morgen dan allemaal weer gezond het veld op zouden kunnen gaan.”