Volledig scherm
© PZC

Tom de Bonte met kwartet in rijtje kanonnen

Tom de Bonte schoot zich zaterdag in de geschiedenisboeken bij Kloetinge. Vier keer scoren in een competitiewedstrijd is niet veel Kloetinge-spelers gegeven. De Bonte deed het tegen Heerjansdam. Hij is pas de derde speler deze eeuw die er vier maakt in een wedstrijd.

De laatste speler vóór De Bonte die er vier maakte, was Tom Blomaard. Vijf jaar geleden nam hij de gehele productie van Kloetinge voor zijn rekening in een 4-2-overwinning op Nivo Sparta. De andere die het deze eeuw gelukte, was Erik de Groene in 2001.

In de vorige eeuw kwam het tweemaal voor dat er twee spelers in dezelfde wedstrijd minimaal vier keer scoorden voor Kloetinge. In beide gevallen was Arjo den Dekker één van de twee spelers. De andere goalgetters waren Paul Schipper en Ron Proos.

Volledig scherm
© Ron Quinten

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoek laat veertiende seizoenszege uit handen glippen
    DERDE DIVISIE ZATERDAG I Video

    Hoek laat veertiende seizoensze­ge uit handen glippen

    HENDRIK-IDO-AMBACHT – Voor Hoek leek er zaterdagmiddag 75 minuten lang niets aan de hand in de uitwedstrijd tegen ASWH. De ploeg van Hugo Vandenheede speelde één van de beste wedstrijden van het seizoen, leidde met 0-2 en was een stap dichter bij het winnen van de tweede-periodetitel. Toch ging het in de slotfase nog mis. Een fantastische knal van Jesper van den Bosch (1-2) deed de wedstrijd kantelen, waarna Lester Pires nog een punt uit het vuur sleepte voor ASWH: 2-2.