Volledig scherm
Tom Boere © archief Lex de Meester

Tom Boere topscorer jupiler league, maar er rust geen zege (n) op zijn goals

VLISSINGEN - Voetballer Tom Boere, nu topscorer van de Jupiler League, scoorde vrijdagavond opnieuw, maar opnieuw stond de aanvaller uit Terneuzen met FC Oss aan de verkeerde kant van de score.


In Oss won NAC Breda op de valreep met 3-4. Tom Boere had met doelpunten kort voor de rust (37e minuut) en na rust (48e minuut) een 2-0-achterstand weggewerkt voor FC Oss. Istvan Bakx zorgde voor de penalty die de stand 2-2 maakte. Justin Mathieu zette FC Oss zelfs op een 3-2-voorsprong, maar in blessuretijd leverde een eigen doelpunt van diezelfde Mathieu alsnog een 3-4-nederlaag op.

Opnieuw werden de goals van Boere daardoor niet beloond met punten. Vorige week scoorde hij ook al twee keer tegen Cambuur, maar ook dat duel ging verloren. Ook in de twee wedstrijden dáárvoor dat hij scoorde, stond FC Oss uiteindelijk aan de verkeerde kant van de score. Dat was in de competitie tegen Almere City en in de KNVB-beker tegen Feyenoord.

Productief

Boere, vrijdagavond net als Vlissinger Istvan Bakx kort voor tijd gewisseld , staat inmiddels wel op tien doelpunten in de competitie. Nooit eerder was hij zo productief in de eerste divisie. Twee seizoenen geleden scoorde hij negen keer voor FC Eindhoven. Tegen die tegenstander maakte hij eerder dit seizoen een hattrick, die wél volstond voor een driepunter.

FC Oss blijft door de nederlaag op de voorlaatste plaats staan in de Jupiler League. Het zag hekkensluiter Achilles'29 een punt dichterbij komen. Het verschil is nog maar twee punten. De nummer laatst degradeert aan het einde van het seizoen naar de tweede divisie.

Domper

Trainer Roy Hendriksen uit Middelburg was aan een goede reeks bezig met Helmond Sport, maar moest vrijdagavond een domper incasseren tegen Almere City. Een doelpunt in de vijfde minuut van de blessuretijd (van Soufyan Ahannach) betekende de beslissende 1-0.

Thomas van den Houten zag 'zijn' Telstar een punt afsnoepen van koploper Jong PSV. Het werd 0-0. De Goese verdediger zat de hele wedstrijd op de bank.