Volledig scherm
Tom Boere. © Lex de Meester

Tom Boere scoort weer twee keer, Roy Hendriksen stunt

OSS - Tom Boere blijft maar scoren. Voor de derde week op rij maakte de uit Terneuzense afkomstige spits twee doelpunten voor FC Oss. En voor de derde week op rij leverde het geen driepunter op. De voorgaande twee keren verloor FC Oss ondanks Boeres goals, nu werd er in elk geval een punt gepakt: 2-2. Boere maakte twee keer gelijk nadat Rogier Krohne tegenstander FC Emmen op voorsprong had gezet.

In de 70ste minuut maakte hij vanaf elf meter1-1 en in de 89ste minuut zorgde hij voor de 2-2. Boere blijft topscorer van de Jupiler League met 12 doelpunten.

FC Oss, waar ook Vlissinger Istvan Baxk 90 minuten meedeed, moet echter angstvallig naar beneden blijven kijken. De Brabantse club staat nog altijd voorlaatste, maar bouwde de marge op hekkensluiter Achilles'29 wel met een puntje uit. Over twee weken treffen deze twee ploegen elkaar.

Ook het FC Dordrecht van verdediger Bradley de Nooijer en zijn trainende vader Gérard heeft onderin de ranglijst zorgen. Ze verloren op bezoek bij VVV-Venlo met 3-1 en hebben maar één punt meer dan FC Oss. Bradley de Nooijer pakte in blessuretijd nog een gele kaart.

Trainer Roy Hendriksen uit Middelburg stuntte met Helmond Sport. Door een doelpunt van Marc Höcher werd koploper Jong PSV met 1-0 verslagen. De Helmonders wipten door deze zege over Telstar (van speler Thomas van den Houten en assistent-trainer Dennis de Nooijer) heen en klommen naar het linkerrijtje.

Augustine Loof uit Koewacht zat de hele wedstrijd op de bank bij FC Eindhoven, dat hij met 2-1 zag winnen van Jong FC Utrecht.