Tom Boere  juichend na een treffer tegen Hansa Rostock.
Volledig scherm
Tom Boere juichend na een treffer tegen Hansa Rostock. © BSR Agency

Tom Boere hervat competitie met KFC Uerdingen op 30 mei

UERDINGEN - Tom Boere maakt zich met zijn club KFC Uerdingen op voor de herstart van de competitie in de Derde Liga. De competitie werd half maart stilgelegd vanwege het coronavirus. Nadat vorig weekend de Bundesliga en Tweede Bundesliga in Duitsland werden hervat, is nu ook besloten dat de Derde Liga wordt afgemaakt.

De eerste wedstrijden worden volgend weekend (30 en 31 mei) gespeeld. De uit Terneuzen afkomstige Boere gaat op zaterdag 20 mei met KFC Uerdingen op bezoek bij nummer twee Waldhof Mannheim. De ploeg van Boere bezet met nog elf wedstrijden te spelen de elfde plaats, maar heeft opmerkelijk genoeg slechts vijf punten minder dan Waldhof Mannheim.

Op dinsdag 2 juni speelt Uerdingen vervolgens thuis tegen SV Meppen (aftrap 19.00 uur). Het restant van dit seizoen wordt gespeeld in zogenaamde ‘Engelse weken’, dus met iedere drie, vier dagen een wedstrijd. Het reguliere seizoen eindigt met de 38ste speeldag op 4 juli. De nummers één en twee van de Derde Liga promoveren direct naar de Tweede Bundesliga, de nummer drie speelt play-offs om promotie. Het contract van Boere, die afgelopen zomer overkwam van FC Twente, loopt deze zomer af.