Volledig scherm
Oostkapelle (hier in het zwart) en Arnemuiden (geel) liggen allebei uit de nacompetitie. © Ruben Oreel

Toetje van Oostkapelle en Arnemuiden duurt maar negentig minuten

NACOMPETITIE !E/2E KLASSEVLISSINGEN - De nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse duurde voor de twee Walcherse tweedeklasser Oostkapelle en Arnemuiden welgeteld één duel. Oostkapelle ging met 3-1 onderuit bij Papendrecht en Arnemuiden ging met 2-0 ten onder tegen eersteklasser VVGZ.

Papendrecht-Oostkapelle 3-1: Papendrecht, dat als tweede eindigde in de tweede klasse F, schrok zich rot toen Oostkapelle al na 47 seconden via Bas van der Wel op 0-1 kwam. ,,We startten fel en overklasten de tegenstander in het begin eigenlijk. Na de 0-1 hebben we wat kansjes gehad en hadden we na een overtreding op Maarten (Hazelaar) een strafschop kunnen krijgen. Wij probeerden in elk geval te voetballen en hielden goed stand’', vond Oostkapelle-trainer Harro Hazelaar. Papendrecht, dat na rust omschakelde na een 3-4-3-systeem kwam uit een strafschop van Justin Beemsterboerin de 73ste minuut op gelijke hoogte. Bij Oostkapelle, dat had gesmeten met de krachten, raakte de pijp volgens Hazelaar leeg. In de 86ste minuut zorgde Beemsterboer met een geplaatste bal voor de 2-1 en vlak voor tijd scoorde hij uit Papendrechts tweede strafschop ook de 3-1. Hazelaar: ,,Het was een mooi toetje. We hebben gestreden voor wat we waard zijn en hebben er alles aan gedaan. Het duel duurde net iets te lang.’'

VVGZ-Arnemuiden 2-0: ,,We waren er wel dichtbij’', mijmerde Arnemuiden-trainer Nick Corré na. Via Ronaldo Meijer, Roy de Smit en Jordi van Koeveringe kreeg de Walcherse formatie in het eerste halfuur - onder meer met een bal op de lat - de beste kansen om de score te openen. Corré: ,,Zij waren gevaarlijk uit een corner en vlak voor rust scoorden ze. Wij stapten niet goed uit na een corner.’' Het was Mark Zwang die de afvallende bal raak schoot. In de 65ste minuut liep Cores Siwabessy tegen zijn tweede gele kaart op en moest Arnemuiden dus met tien man verder. ,,Dat is dit seizoen te vaak gebeurd’', besefte Corré. Ondanks het ondertal was Arnemuiden nog een aantal keer dreigend. In de 83ste minuut deelde Jaap Swank met de 2-0 de nekslag uit. ,,Wij moesten natuurlijk ruimte weg gaan geven. Weet je, we hebben zelf de kansen niet benut en ik kan alleen maar respect opbrengen voor mijn spelers. We hebben keihard gewerkt en daar moeten we maar trots op zijn met zijn allen’', besloot Corré.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Flinke straffen voor Vlissingen-duo: Ben Sellam meer dan een jaar aan de kant, Roemeratoe enkele maanden

    Flinke straffen voor Vlissingen-duo: Ben Sellam meer dan een jaar aan de kant, Roemeratoe enkele maanden

    VLISSINGEN – De tuchtcommissie amateurvoetbal van de KNVB heeft Vlissingen-spelers Milton Roemeratoe en Karim Ben Sellam een straf opgelegd voor de incidenten waar de spelers bij waren betrokken tijdens het duel met FC Boshuizen. Ben Sellam kreeg de langste schorsing, bevestigt een woordvoerder van de tuchtcommissie tegenover deze krant. De reservedoelman van de zondag-eersteklasser moet in totaal vijftien maanden toekijken. Roemeratoe staat in totaal vier maanden aan de kant. Beide spelers hebben vier werkdagen de tijd om in beroep te gaan.