Volledig scherm
Dave den Boef (rechts, op archiefbeeld) schoot Tholense Boys naar de finale van de nacompetitie. © Johan Van Der Heijden

Tholense Boys schiet zich vanaf de stip naar beul van Zaamslag

VIDEODINTELOORD - Via een bloedstollende strafschoppenserie plaatste Tholense Boys zich voor de finale van de nacompetitie om een plaats in de tweede klasse. Dave den Boef benutte de beslissende vijfde strafschop, waardoor de Tholenaren zich voor het derde jaar op rij kunnen opmaken voor de eindstrijd. 

In het eerste halfuur domineerde de ploeg van Erwin de Nijs, met een treffer van Den Boef die een fout van doelman Ivo Boluyt afstrafte: 0-1. De thuisclub nam na het openingsdoelpunt het heft in handen en kwam kort voor de pauze op gelijke hoogte door aanvoerder Sven Damen. 

Kort na de hervatting ontsnapte Jonathan Francisca, op de rand van buitenspel: 2-1. Vervolgens vergat de Brabantse tweedeklasser de partij te beslissen. In het laatste kwartier richtte Tholense Boys zich onverwacht op, met een rake kopbal van aanvoerder Auke Bovenberg als verdiend resultaat: 2-2. 

In de verlenging liepen beide teams op het tandvlees en waren er bijna geen kansen meer. In de afsluitende penaltyreeks toonde Tholense Boys zich het meest koelbloedig. De doelman van de Zeeuwen keerde twee strafschoppen, zelf miste Tholense Boys er één. De vijfde penalty was daarom beslissend en die schoot Den Boef raak. 

In de finale nemen de Tholenaren het op tegen Wieldrecht, een bekende uit de eigen competitie. De Dordtenaren waren in Zeeuws-Vlaanderen met 0-3 te sterk voor Zaamslag en plaatsten zich zo voor de finale. Wieldrecht, dat thuis met 0-3 verloor van Tholense Boys maar uit met 1-4 won, speelt in eigen huis.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement