Volledig scherm
De voetbalclubs Terneuzense Boys en Terneuzen organiseren samen de Piele Cup.

Terneuzense buren gaan strijden om de Piele Cup

TERNEUZEN - Tussen twee buren is in het voetbal in de meeste gevallen sprake van (gezonde) rivaliteit. Zo is het ook in Terneuzen. De voetbalclubs VV Terneuzen en VV Terneuzense Boys gaan vanaf komend jaar echter samen een evenement organiseren, dat jaarlijks terug moet keren.

Om de officiële opening van het kunstgrasveld, dat begin oktober door VV Terneuzen in gebruik werd genomen, luister bij te zetten wordt op zaterdag 20 januari de eerste editie van de Piele Cup georganiseerd. Hoe komen ze aan de naam voor die beker? Beide verenigingen worden gescheiden door de zogenaamde eendenvijver en ‘piele’ is een lokwoord om eenden te roepen.

Op 20 januari zullen de standaardteams van beide clubs, van de JO6-1 tot en met de JO19-1, ’s ochtends en ’s middags in actie komen. De dag wordt vervolgens afgesloten met een duel tussen de eerste elftallen van zondag-derdeklasser Terneuzen en zaterdag-tweedeklasser Terneuzense Boys. De resultaten van alle duels (punten per wedstrijd en doelsaldo) worden bij elkaar opgeteld, waardoor ’s avonds bekend is wie van de twee buren de eerste winnaar van de Piele Cup is geworden.

Terugkerend evenement

Beide verenigingen hebben de intentie uitgesproken om van de Piele Cup een jaarlijks terugkerend evenement te maken. De tweede editie zal dan bij Terneuzense Boys plaatsvinden, de derde editie weer bij Terneuzen, enzovoorts.

VV Terneuzen heeft sinds oktober de beschikking over een kunstgrasveld, waar ook omliggende verenigingen gebruik van kunnen maken. Zo traint de eerste selectie van Terneuzense Boys iedere donderdagavond vanaf 19.30 uur op het veld van de buurman. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Roy Hendriksen: veel en hard werken in Lissabon
    PREMIUM

    Roy Hendriksen: veel en hard werken in Lissabon

    LISSABON - Zondag zag hij vanaf de tribune hoe Bas Dost met twee goals de overwinning tegen Chaves (2-1) binnensleepte. Een dag later werd hij in de schaduw van Marcel Keizer gepresenteerd als assistent van de nieuwe hoofdtrainer, dinsdag stonden de Nederlanders voor het eerst met de door interlands uitgedunde selectie van Sporting op het trainingsveld. Roy Hendriksen gaf zijn ogen en oren de afgelopen dagen goed de kost en weet dat dit een prachtige stap is. ,,Alles is hier aanwezig om topprestaties te leveren’’, zei de 49-jarige Middelburger.