Volledig scherm
De voetbalclubs Terneuzense Boys en Terneuzen organiseren samen de Piele Cup.

Terneuzense buren gaan strijden om de Piele Cup

TERNEUZEN - Tussen twee buren is in het voetbal in de meeste gevallen sprake van (gezonde) rivaliteit. Zo is het ook in Terneuzen. De voetbalclubs VV Terneuzen en VV Terneuzense Boys gaan vanaf komend jaar echter samen een evenement organiseren, dat jaarlijks terug moet keren.

Om de officiële opening van het kunstgrasveld, dat begin oktober door VV Terneuzen in gebruik werd genomen, luister bij te zetten wordt op zaterdag 20 januari de eerste editie van de Piele Cup georganiseerd. Hoe komen ze aan de naam voor die beker? Beide verenigingen worden gescheiden door de zogenaamde eendenvijver en ‘piele’ is een lokwoord om eenden te roepen.

Op 20 januari zullen de standaardteams van beide clubs, van de JO6-1 tot en met de JO19-1, ’s ochtends en ’s middags in actie komen. De dag wordt vervolgens afgesloten met een duel tussen de eerste elftallen van zondag-derdeklasser Terneuzen en zaterdag-tweedeklasser Terneuzense Boys. De resultaten van alle duels (punten per wedstrijd en doelsaldo) worden bij elkaar opgeteld, waardoor ’s avonds bekend is wie van de twee buren de eerste winnaar van de Piele Cup is geworden.

Terugkerend evenement

Beide verenigingen hebben de intentie uitgesproken om van de Piele Cup een jaarlijks terugkerend evenement te maken. De tweede editie zal dan bij Terneuzense Boys plaatsvinden, de derde editie weer bij Terneuzen, enzovoorts.

VV Terneuzen heeft sinds oktober de beschikking over een kunstgrasveld, waar ook omliggende verenigingen gebruik van kunnen maken. Zo traint de eerste selectie van Terneuzense Boys iedere donderdagavond vanaf 19.30 uur op het veld van de buurman. 

  1. Nog een paar maanden en dan valt het doek voor Zeeland Sport

    Nog een paar maanden en dan valt het doek voor Zeeland Sport

    VLISSINGEN - De voetbalvereniging Zeeland Sport, die ook nog een kleine biljartafdeling heeft, houdt aan het einde van dit seizoen op te bestaan. Tijdens een algemene ledenvergadering heeft het bestuur van de zaterdag-vierdeklasser een volmacht gekregen van een meerderheid van de aanwezige leden om het opdoeken van de club formeel voor te bereiden. Daarmee valt komende zomer het doek voor de in 1955 opgerichte Vlissingse club.
  2. Dylan 'Eagle' kan Bruse Boys zelfs in de Verenigde Staten niet loslaten

    Dylan 'Eagle' kan Bruse Boys zelfs in de Verenigde Staten niet loslaten

    BURGH-HAAMSTEDE - Woorden schieten voor Dylan Adelaar (21) tekort als hij wil beschrijven hoe mooi hij het leven vindt als speler van het voetbalteam van de Louisiana State University (LSUS). De enige baaldagen die hij het afgelopen halfjaar had in de Verenigde Staten waren zaterdagen. Dan kwam zijn vorige club Bruse Boys namelijk in actie in de eerste klasse, vaak zonder succes. ,,Helaas heb ik tegen Deltasport (4-1-nederlaag) zelf ook weinig voor elkaar kunnen krijgen’’, sombert hij nog wat na, terugblikkend op het afgelopen weekend.