Volledig scherm
Douwe Zeegers (links) namens Terneuzense Boys in actie tegen Heerjansdam. © Camile Schelstraete

Terneuzense Boys heeft nog maar één ploeg onder zich

EERSTE KLASSE CTERNEUZEN - Terneuzense Boys liep zaterdag tegen een pijnlijke nederlaag aan. De promovendus verloor in de eerste klasse C van concurrent Heerjansdam (1-3) en zakte daardoor naar de voorlaatste plaats.

Voorafgaand aan het duel hadden ‘De Boys’ en Heerjansdam allebei drie punten. De Terneuzense Boys hadden daarom goede zaken kunnen doen en kunnen klimmen op de ranglijst. Maar al na twee minuten kreeg de ploeg van trainer Hubert van den Hemel een tegengoal te verwerken, die op naam kwam van Ramon van der Wal.

Daarna was Luc Delmee de plaaggeest van de Zeeuws-Vlamingen. Voor de pauze zette hij Heerjansdam op een 0-2-voorsprong en in het tweede bedrijf nam hij ook de 0-3 voor zijn rekening. Het laatste woord was echter aan Terneuzense Boys, dat niet op nul eindigde. Wouter Duvekot maakte er twaalf minuten voor tijd 1-3 van.

Overigens eindigde zowel Terneuzense Boys als Heerjansdam het duel met tien man. In de 82ste minuut kreeg Thiemo Moes bij de thuisploeg zijn tweede gele kaart. Zeven minuten later overkwam Thijs Botterhuis bij de bezoekers hetzelfde.