Volledig scherm
Terneuzen (rood-zwart) was zaterdag te sterk voor Philippine. © Peter Nicolai

Terneuzen ruim langs Philippine in avondderby

DERDE KLASSE APHILIPPINE - De derby tussen Philippine en Terneuzen in de derde klasse A van het zondagvoetbal, die zaterdagavond al werd afgewerkt, was een prooi voor de bezoekers. Terneuzen nam voor rust een ruime marge en breidde die in de tweede helft uit: 0-4.

Het gebeurt wel vaker: derby's uit het zondagvoetbal die op zaterdagavond afgewerkt worden. De belangrijkste reden is dat een zaterdagavondwedstrijd doorgaans meer publiek trekt dan een duel op de zondagmiddag. En het waren de aanhangers van de bezoekers voor wie deze avondwedstrijd het beste begon.

Terneuzen ging namelijk met een 0-2-voorsprong de rust in. Enrico van Overmeeren maakte al vrij vroeg het openingsdoelpunt voor de ploeg van interim-trainer Eddy van der Hooft, die in John Karelse bij de bezoekers een andere interim-trainer trof. Jasper van Asten bepaalde de ruststand aan het einde van de eerste helft op 0-2.

Na de pauze ging Terneuzen vrolijk verder met scoren. Binnen zes minuten was het al 4-0. Bert den Hamer sloeg als eerste toe en maakte er in de 47ste minuut 0-3 van. De 4-0 nam Douwe de Kok in de 51ste minuut voor zijn rekening. Philippine, dat in de 64ste minuut al voor de derde keer wisselde, stelde daar maar weinig tegenover.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sven de Wilde uit Hulst schudt de spieren van de internationals van Guinee los
    PREMIUM

    Sven de Wilde uit Hulst schudt de spieren van de internatio­nals van Guinee los

    HULST - Terwijl het zonnetje het bezoek aan het terras al zeer aangenaam maakt, gaat ook de lach op zijn gezicht nog wat extra schijnen. Plots een appje van Ibrahima Traoré. Traoré, aanvoerder van Guinee en aanvaller bij het Duitse Borussia Mönchengladbach. ,,Kijk, ook dit dan weer hé. Het hele avontuur; ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven”, zo vat de 25-jarige Sven de Wilde zijn verhaal samen.