Terneuzen loopt zich stuk op onverzettelijk HVV'24

videoTERNEUZEN - Staartploeg HVV'24 bezorgde Terneuzen in de derde klasse A van het zondagvoetbal de eerste nederlaag. Het duel, dat zaterdagavond in Terneuzen werd gespeeld, eindigde in een 0-3 zege voor de formatie van Pieter Ongena. 

Terneuzen, dat als productiefste ploeg in de eerste twee duels van de competitie met negen treffers indruk had gemaakt, liep zich stuk op de afweer van een onverzettelijk HVV'24. De ploeg van Daan Eikenhout begon sterk en zorgde in de beginfase vooral over de rechter flank voor veel dreiging.

Volledig scherm
Terneuzen-aanvaller Jeremie Noa (links) in duel met HVV'24-aanvoerder Niels Breijaert. Op de achtergrond staat Marnicq de Regt van HVV'24 © Camile Schelstraete

Uit het niets kwam HVV'24 na bijna een half uur spelen op voorsprong. Ibrahim Eryürük mikte na een kaats van Sinan Coban van buiten het strafschopgebied met de buitenkant van zijn linker raak: 0-1. Toen niet veel later de 0-2 viel (Tim de Feijter kopte in de rebound op een vrije trap van Joost Boogaert binnen) was Terneuzen de weg kwijt. 


Na de rust drong de thuisploeg in het eerste kwartier nog wel fel aan, maar een stug en compact verdedigend HVV'24 gaf geen kansen weg. Daarna ebde het offensief van Terneuzen weg. In de slotfase strooide Sinan Coban, opgegroeid in de jeugd van de rood-zwarten, nog meer zout in de Terneuzense wonden. Hij bepaalde na een fysiek sterke actie met een fraaie lob over doelman Geensen de eindstand op 0-3.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement