Volledig scherm
PREMIUM
Feest bij Terneuzense Boys, dat door een 4-0-zege op Krabbendijke de titel pakte. © Peter Nicolai

Terneuzen kleurt even oranje na kampioenschap van ‘de Boys’

TERNEUZEN - Er werd al weken naar uitgekeken en deze zaterdag is het zover. Terneuzense Boys behaalt op eigen veld het kampioenschap in de tweede klasse E. De Zeeuws-Vlamingen winnen zelf met 4-0 van Krabbendijke, terwijl de enige concurrent Bruse Boys met 3-3 gelijk speelt bij Serooskerke. 

Na het vernemen van de uitslag in Serooskerke gaat er een gejuich op bij de Boys-supporters. Een minuut later is het einde wedstrijd op het Zuidersportpark en kan het knallende feest beginnen. Vuurwerk wordt afgestoken. Alles is oranje gekleurd en de spelers laten de champagne rijkelijk vloeien.

,,Hier ben ik voor teruggekomen’’, jubelt Miroslav Peric. De aanvaller, twee keer trefzeker in de kampioenswedstrijd, keerde na een Belgisch avontuur terug bij zijn oude club. Trainer Hubert van den Hemel kijkt bij de dug-out met trots naar zijn spelers. Hij moet de bekroning van een schitterend seizoen nog laten doordringen. ,,Ik weet nu niet wat ik moet zeggen.’’ Het is als trainer zijn eerste kampioenschap. Later kijkt de Terneuzenaar in het sponsorhome terug op het succesvolle jaar. ,,We hebben voor dit succes hard getraind. Het is een jonge, gretige en fitte spelersgroep. Er werd weleens gemopperd dat we twee uur trainden, maar dit is het resultaat.’’ 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement