Volledig scherm
Met twee doelpunten na rust leverde Jahrdell Constansia zijn bijdrage aan de overwinning van Terneuzen. © Camile Schelstraete

Terneuzen herstelt zich met zevenklapper op eigen veld tegen Sluis

VLISSINGEN - De voetballers van Terneuzen lieten de 3-2-nederlaag van vorige week tegen Zeelandia Middelburg in de districtsbeker zondag volgen door een klinkende overwinning. Op eigen veld werd Sluis met 7-1 teruggewezen. Ook Hontenisse behaalde een forse zege: 5-0 bij Vogelwaarde.

Koewacht-Corn Boys 3-1: In het eerste bedrijf kregen beide ploegen kansen, maar wilde de bal er niet in. Koewacht opereerde na de hervatting anders dan daarvoor. ,,Zij speelden met vier spitsen, daar hadden we even last van’’, analyseerde Corn Boys-trainer John Moes na afloop. Door een klutsbal kwam de thuisploeg op voorsprong, maar Siem Gans trok de stand weer gelijk. Uiteindelijk sloeg Koewacht beslissend toe. ,,Geflatteerd’’, vond Moes. ,,Door het doorwisselen verloren wij de grip.’’ Corn Boys is uitgeschakeld in het toernooi om de districtsbeker, Koewacht moet volgende week uitvechten met Jong Ambon wie doorgaat.

Breskens-Graauw 2-0: Breskens was op eigen terrein de bovenliggende partij, maar kwam voor de rust niet tot scoren. ,,In de tweede helft werden we nog sterker en werd Graauw verder naar achteren gedrongen’’, analyseerde coach Soufian Dooms. Dat resulteerde in de openingstreffer van Jan van de Broeke. ,,Hij heeft een neusje voor de goal’’, aldus zijn trainer. Later verdubbelde Tim van Hasselt de marge middels een prachtige vrije trap van zo’n 35 meter. ,,Hij was de man of the match’’, oordeelde Dooms. ,,Daarna was het uitvoetballen. Graauw is er misschien één keer uitgekomen. Ze hebben niet veel kunnen doen. Wij hadden meer goals moeten maken, maar hier staat een tevreden trainer.’’

Terneuzen-Sluis 7-1: De thuisploeg kende geen enkele moeite met vierdeklasser Sluis. Halverwege stond Terneuzen al met ruime cijfers voor door treffers van Nick Claassen, Bert den Hamer en Amidu Tanko (3-0). Drie minuten na de hervatting deed Stijn Olde Klieverik wat terug (3-1), maar daarna liep de derdeklasser fiks uit. Ivo Verstraeten, Jahrdell Constansia (2) en Douwe de Kok brachten met hun goals de 7-1-eindstand op het scorebord. Terneuzen moet hopen op een misstap van Zeelandia Middelburg om alsnog de volgende bekerronde te halen.

Vogelwaarde-Hontenisse 0-5: De bezoekers scoorden er lustig op los. Alex van Dongen opende de rekening na zes minuten spelen (0-1). Twintig minuten later verdubbelde Kris van Meele de marge. Hij schoot van afstand raak en kreeg wat hulp van de keeper van Vogelwaarde, die niet vrijuit ging. Voor de rust werd het nog 0-3 via Jef Kerckhaert. Vijf minuten na de hervatting kon Hontenisse opnieuw juichen, omdat Rob de Pooter de stand met een kopbal naar 0-4 tilde. Het slotakkoord was voor Raimy van den Abeele, die bij de tweede paal raak schoot (0-5). De ploeg uit Kloosterzande is foutloos in de poule en maakt een goede kans op de volgende ronde. Vogelwaarde is dankzij twee nederlagen uitgeschakeld en speelt volgende week tegen Spui voor spek en bonen.

SDO’63-MOC’17 2-5: Er viel weinig eer te behalen voor de thuisploeg. ,,Je weet dat je achteruit moet lopen als je tegen MOC speelt’’, zei SDO’63-trainer Danny Magito na afloop. ,,We hebben er dan ook bewust voor gekozen om de bus te parkeren en af te wachten. We hebben het vrij aardig lang volgehouden. Door twee individuele fouten kwamen we op achterstand.’’ Dennis van Haren bracht de spanning terug (1-2), maar voor de rust werd het nog 1-3. Na de hervatting zag Magito zijn ploeg weer terugkomen. Invaller Petro Mentzij scoorde (2-3). ,,Dan sluipt er wat angst in bij die mannen’’, aldus Magito over de opponent uit Bergen op Zoom. MOC’17 liep uiteindelijk uit naar 2-4 en 2-5. ,,We hebben ons best gedaan en aardig tegenstand geboden’’, besloot Magito positief.

RIA W-Philippine 1-4: De bezoekers, sinds dit seizoen getraind door Carlo van Grimberghe, bewaarden de treffers voor na de pauze. In de 54ste minuut opende middenvelder Joey Walhout de score (0-1). Tien minuten later verdubbelde talent Tiamo Roose de marge (0-2). In de 78ste minuut was het weer raak; Rosario Taalman scoorde zijn eerste van twee treffers (0-3). Kort voor tijd maakte de aanvaller de vierde voor Philippine. Mustafa Elhouari redde in blessuretijd nog de eer voor vierdeklasser Ria W, dat het de uitploeg zo lastig mogelijk probeerde te maken, maar in de tweede helft moest capituleren. Eindstand 1-4. ,,Ik moet hen een groot compliment maken’’, was Van Grimberghe na afloop lovend over de opponent. Philippine is met twee zeges goed op weg naar de volgende bekerronde.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement