Volledig scherm
Hoek-trainer Jannes Tant spreekt zijn selectie toe na de 2-3-zege op Argon. © Mitchell Minnaard

Tant prijst het collectief Hoek: 'Om deze reden werken we met een grote groep'

MIJDRECHT - Hoek-trainer Jannes Tant riep de selectie van de Zeeuws-Vlaamse zaterdag-hoofdklasser na de 2-3-zege op Argon even bij elkaar in de middencirkel.

Om de spelers te complimenteren en te feliciteren met de winstpartij. "Je mag blij zijn na zo'n overwinning, vind ik'', legde de Belgische hoofdcoach na afloop uit. "We hadden drie competitiewedstrijden op rij niet gewonnen en niet gescoord. In die wedstrijden waren we misschien wel beter, maar pakten we de drie punten niet.''

Tant zag dat het zaterdagmiddag in Mijdrecht bijna andersom was. "Ik was totaal niet tevreden over de eerste helft'', bekende hij. "Qua spelbeeld niet, qua grinta, het willen winnen... We creërden vrijwel niets. Ik denk dat het een van de zwakste helften is geweest die ik dit seizoen van dit Hoek heb gezien.''

Na de pauze herpakte de ploeg zich - in een 3-5-2-systeem - en liep Hoek uit naar een 2-3-zege. Tant meende dat de basiself, die mocht blijven staan na rust, zich goed hersteld had, maar zag ook dat de invallers het verschil maakten.

"Dit is waarom we met een selectie van 17, 18 mensen werken'', wees de oefenmeester naar de doelpunten van de wissels Nathan Lagrou en Kyle Doesburg.

Lees in de papieren PZC van maandag, digitaal of via Blendle meer over de wedstrijd Argon - Hoek, en de rol die spits Josimar Pattinama speelde.

  1. KNVB draagt 'zaak FC Lisse-Hoek' over aan aanklager betaald voetbal

    KNVB draagt 'zaak FC Lisse-Hoek' over aan aanklager betaald voetbal

    HOEK - De KNVB heeft een onderzoek ingesteld naar de strafschoppenserie bij het bekerduel FC Lisse-Hoek. Donderdagochtend werd om 10.00 uur in Zeist vergaderd over de veelbesproken kwestie. Daarna werd het bestuur van zaterdag-hoofdklasser Hoek per e-mail op de hoogte gebracht van het feit dat de voetbalbond de zaak heeft overgedragen aan de aanklager betaald voetbal. De kans is groot dat donderdagavond bij de loting voor de tweede ronde een balletje met 'FC Lisse/Hoek' in de koker gaat.