Volledig scherm
PREMIUM
Sven de Wilde met shirt van Guinee, op het veld van Hontenisse waar hij zelf de vrouwen traint. © Camile Schelstraete

Sven de Wilde uit Hulst schudt de spieren van de internationals van Guinee los

HULST - Terwijl het zonnetje het bezoek aan het terras al zeer aangenaam maakt, gaat ook de lach op zijn gezicht nog wat extra schijnen. Plots een appje van Ibrahima Traoré. Traoré, aanvoerder van Guinee en aanvaller bij het Duitse Borussia Mönchengladbach. ,,Kijk, ook dit dan weer hé. Het hele avontuur; ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven”, zo vat de 25-jarige Sven de Wilde zijn verhaal samen.

Een verhaal dat zich van 28 mei tot en met 8 juli afspeelde op de Afrika Cup, het kampioenschap van Afrikaanse landen. Een seizoens-toetje voor de Hulstenaar, die een overvolle voetbalkalender heeft. De Wilde is trainer van dames van Hontenisse (die tijdens zijn afwezigheid promoveerden), en is bij die club ook verzorger bij de mannen. Een functie die hij ook bekleedt bij Zaamslag en het Belgische SKN Sint-Niklaas, al is zijn toekomst bij die laatste club nog onzeker.

De Wilde: ,,Als je zeven dagen per week op een voetbalveld staat leer je natuurlijk genoeg mensen kennen. Via een contactpersoon kwam ik in januari bij Sint-Niklaas terecht. Diezelfde contactpersoon had ook contacten met Paul Put, en zodoende werd ik in februari al door Guinee benaderd.’’ In Paul Put (in 2004 betrokken bij een omkoopschandaal in ‘de zaak-Ye’) heeft het West-Afrikaanse land een Belgische bondscoach .,,Toen Guinee mij vroeg als verzorger was het toch even schrikken. Ben ik daar goed genoeg voor, vroeg ik mezelf af. Maar ik moest dit gewoon doen.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement