Volledig scherm
PREMIUM
Sven de Wilde met shirt van Guinee, op het veld van Hontenisse waar hij zelf de vrouwen traint. © Camile Schelstraete

Sven de Wilde uit Hulst schudt de spieren van de internationals van Guinee los

HULST - Terwijl het zonnetje het bezoek aan het terras al zeer aangenaam maakt, gaat ook de lach op zijn gezicht nog wat extra schijnen. Plots een appje van Ibrahima Traoré. Traoré, aanvoerder van Guinee en aanvaller bij het Duitse Borussia Mönchengladbach. ,,Kijk, ook dit dan weer hé. Het hele avontuur; ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven”, zo vat de 25-jarige Sven de Wilde zijn verhaal samen.

Een verhaal dat zich van 28 mei tot en met 8 juli afspeelde op de Afrika Cup, het kampioenschap van Afrikaanse landen. Een seizoens-toetje voor de Hulstenaar, die een overvolle voetbalkalender heeft. De Wilde is trainer van dames van Hontenisse (die tijdens zijn afwezigheid promoveerden), en is bij die club ook verzorger bij de mannen. Een functie die hij ook bekleedt bij Zaamslag en het Belgische SKN Sint-Niklaas, al is zijn toekomst bij die laatste club nog onzeker.

De Wilde: ,,Als je zeven dagen per week op een voetbalveld staat leer je natuurlijk genoeg mensen kennen. Via een contactpersoon kwam ik in januari bij Sint-Niklaas terecht. Diezelfde contactpersoon had ook contacten met Paul Put, en zodoende werd ik in februari al door Guinee benaderd.’’ In Paul Put (in 2004 betrokken bij een omkoopschandaal in ‘de zaak-Ye’) heeft het West-Afrikaanse land een Belgische bondscoach .,,Toen Guinee mij vroeg als verzorger was het toch even schrikken. Ben ik daar goed genoeg voor, vroeg ik mezelf af. Maar ik moest dit gewoon doen.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Debuut bij NAC geeft Van Hecke heerlijk gevoel
  PREMIUM

  Debuut bij NAC geeft Van Hecke heerlijk gevoel

  BREDA - Vrijdagavond was het eindelijk zover voor Jan Paul van Hecke. De pas negentienjarige Arnemuidenaar maakte tijdens het duel tussen NAC Breda en Helmond Sport als invaller zijn debuut in het betaalde voetbal. Van Hecke kwam na 78 minuten bij een 4-1-stand binnen de lijnen voor de Spaanse aanvoerder Nacho Monsalve. NAC Breda won de wedstrijd vooral dankzij een sterke eerste helft overtuigend met 5-1 en is de koploper in de Keuken Kampioen Divisie.
 2. VC Vlissingen opent tegen TAC’90, Kloetinge treft oude bekende

  VC Vlissingen opent tegen TAC’90, Kloetinge treft oude bekende

  VLISSINGEN - De KNVB heeft nu ook het competitieprogramma voor de Zeeuwse amateurclubs die in de hoofdklasse of lager spelen bekendgemaakt. Zondag-eersteklasser VC Vlissingen opent de competitie op zondag 22 september met een thuiswedstrijd tegen TAC’90 uit Den Haag. Een week later gaat de ploeg van trainer Kevin Hollander gaat een week later op bezoek bij DHC in Delft. Beide clubs troffen elkaar drie jaar geleden in de hoofdklasse.