Volledig scherm
Walcheren promoveerde in juni via de nacompetitie naar de tweede klasse. © Johan van der Heijden

SV Walcheren zet zich zaterdag in voor Stichting Kinderdiabetes

VLISSINGEN - Het eerste elftal van SV Walcheren speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen Serooskerke. Bij de Vlissingse zaterdag-tweedeklasser staat de gehele dag - en dus ook het duel met Serooskerke - in het teken van de ziekte diabetes. SV Walcheren gaat daarbij proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor de Stichting Kinderdiabetes.

Zo kan voorafgaand aan de wedstrijd, tussen 12.00 en 12.45 uur, iedereen voor 1 euro een strafschop nemen. De keepers van de eerste selectie van Walcheren, Youssef Ben Sellam en Myron Tuasela, zullen onder de lat plaatsnemen. Iedere strafschop levert dus 1 euro op voor de Stichting Kinderdiabetes. Daarnaast zullen de spelers en technische staf van Walcheren 1 actief bezoekers, leden, kennissen en familie benaderen om geld in te zamelen.

Volledig scherm

Bij diabetes wordt snel gedacht aan volwassenen met overgewicht (diabetes type 2), legt de vereniging uit op de eigen website. Er zijn in Nederland echter ook zo’n 12.000 kinderen met diabetes type 1. Dit is qua behandeling en intensiteit niet te vergelijken met diabetes type 2. De ziekte beheerst het leven van deze kinderen. Stichting Kinderdiabetes zet zich in om deze kinderen en hun families te ondersteunen.

Barry Rademaker is bij SV Walcheren trainer van de JO13-2. Hij zette in 2010 samen met een kinderarts, een diabetesverpleegkundige en de opa van zijn zieke zoon Mik, de Stichting Kinderdiabetes op. Rademaker en zijn vrouw Martine hadden dat jaar te horen gekregen dat hun tweejarige zoontje diabetes type 1 heeft. Dit is een auto-immuunziekte. Inmiddels is Mik Rademaker actief speler van JO13-2, maar dat gaat niet vanzelfsprekend. Om hem en andere patiënten te kunnen helpen, is geld nodig. Daar wil SV Walcheren graag een steentje aan bijdragen.