Volledig scherm
PREMIUM
Spelers van DwO'15 (rechts) vieren een doelpunt tegen Stavenisse. Zaterdag gaan zij op bezoek bij Hoedekenskerke/Kwadendamme voor de 'superderby'. © Johan Van Der Heijden

‘Superderby’ brengt de Zak van Zuid-Beveland bij elkaar in bekertoernooi

VLISSINGEN - Ieder weekend zijn er in het Zeeuwse voetbal wel derby’s; het is misschien één van de charmes van een kleine (sport)provincie. Maar door het samengaan van Hoedekenskerke en Kwadendamme – en de eerdere fusie tussen Volharding en Driewegen (nu DwO’15) – heeft Zeeland er zelfs een ‘superderby’ bij. Zaterdag staat hij voor het eerst op het programma, in het toernooi om de districtsbeker.

In eerste instantie leek het er niet op dat Hoedekenskerke/Kwadendamme en DwO’15 elkaar dit seizoen al zouden treffen. De competitie-indeling koppelde de Zuid-Bevelandse verenigingen niet aan elkaar. Hoedekenskerke/Kwadendamme werd in de vierde klasse A gezet, DwO’15 vond zichzelf terug in de vierde klasse B. Maar bij de bekerloting kwam het er dan toch van.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Roy Hendriksen: veel en hard werken in Lissabon
    PREMIUM

    Roy Hendriksen: veel en hard werken in Lissabon

    LISSABON - Zondag zag hij vanaf de tribune hoe Bas Dost met twee goals de overwinning tegen Chaves (2-1) binnensleepte. Een dag later werd hij in de schaduw van Marcel Keizer gepresenteerd als assistent van de nieuwe hoofdtrainer, dinsdag stonden de Nederlanders voor het eerst met de door interlands uitgedunde selectie van Sporting op het trainingsveld. Roy Hendriksen gaf zijn ogen en oren de afgelopen dagen goed de kost en weet dat dit een prachtige stap is. ,,Alles is hier aanwezig om topprestaties te leveren’’, zei de 49-jarige Middelburger.